Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

Άλλα φυτικά συμπληρώματα για την αντιμετώπιση του μύκητα Candida

Άλλα φυσικά συμπληρώματα που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της Candida:

Τα παρακάτω φυτικά ή φυσικά συμπληρώματα εφαρμόζονται σταδιακά να αποφευχθεί μια προσωρινή επιδείνωση των συμπτωμάτων από τον μύκητα Candida. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν οι ζυμομύκητες της μαγιάς - candida - σκοτώνονται, απελευθερώνουν θραύσματα πρωτεϊνών και τοξίνες που μπορούν να προκαλέσουν μια αντίδραση αντισωμάτων από το ανοσοποιητικό σύστημα. 

Βελτίωση των συμπτωμάτων παρατηρείται
συνήθως μετά από 2-4 εβδομάδες. 

Acidophillus: Τα ευεργετικά βακτήρια acidophillus θεωρούνται ότι ελέγχουν την candida κάνοντας το περιβάλλον του εντεροσωλήνα πιο όξινο, αποθαρρύνοντας έτσι την ανάπτυξη των μυκητών candida, και με την παραγωγή υπεροξειδίου του υδρογόνου, το οποίο σκοτώνει άμεσα τους μύκητες candida.
Έρευνες έχουν δείξει ότι με τη συμπλήρωση στέλεχος του
acidophillus που παράγει υπεροξείδιο του υδρογόνου, το DDS-1, μειώνονται σημαντικά τα συμβάντα καντιντίασης που προκαλούνται από τη χρήση αντιβιοτικών.
Αυτά τα ευεργετικά βακτήρια, επίσης βοηθούν στην αποκατάσταση της μικροβιακής ισορροπίας στο εσωτερικό της πεπτικής οδού. 
Υπάρχουν και πολλοί συνδυασμοί acidophilus μαζί με προβιοτικά που ενισχύουν τη δράση του acidophilus κατά της Candida.

Φυτικές Ίνες: Ένα κουταλάκι του γλυκού ή της σούπας με διαλυτές φυτικές ίνες που περιέχουν guar gum (κόλλα από γκουάρ, γκουαράνα), psyllium husks (κέλυφη και σπόροι από ένα είδος πεντάνευρου-μούσα), λιναρόσπορους ή πηκτίνη μπορεί να αναμειχθεί σε ένα ποτήρι νερό και να το πιείτε δύο φορές την ημέρα με άδειο στομάχι. Οξυανθεκτικά αιθέρια έλαια: Οι οξυανθεκτικές κάψουλες που περιέχουν λάδι ρίγανης, λάδι μέντα και άλλα πτητικά έλαια πιστεύεται ότι αποθαρρύνουν την υπερανάπτυξη της Candida.
Συνιστάται συνήθως η κατανάλωσή τους για τουλάχιστον αρκετούς μήνες. Μια τυπική δοσολογία είναι 2 κάψουλες επί δύο φορές την ημέρα με νερό, μεταξύ των γευμάτων. Σε συσκευασία καψουλών όμως κι όχι από απευθείας κατάποση των ελαίων στην αρχική υγρή μορφή τους.Οξυανθεκτικές κάψουλες σκόρδου:Οι κάψουλες σκόρδου που είναι συσκευασμένες να απορροφηθούν οι ουσίες τους από το εντερικό σύστημα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με τις κάψουλες πτητικών έλαιων. Δοσολογία: 1 κάψουλα επί 2 φορές την ημέρα.

 
Άλλα πολύτιμα συμπληρώματα είναι καπρυλικό οξύ από τις καρύδες, ελαϊκό οξύ από το ελαιόλαδο, λάδι ρίγανης, και Pau d'Arco (είδος φυτού:
Tabebuia avellanedae). Υπάρχουν πολλά σύνθετα προϊόντα που παρασκευάζονται για candida που περιέχουν αυτά τα βότανα και συμπληρώματα.
  
Όπως έχει όμως ήδη αναφερθεί σε προηγούμενη ανάρτηση, από τα καλύτερα φυσικά προϊόντα για την αντιμετώπιση της candida, είναι το ThreeLac. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Widget by LinkWithin