Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

DCA - το φάρμακο για τον καρκίνο

D.C.A. DiChloroAcetate


Εδώ για αρκετό καιρό έχει βγει το νέο επαναστατικό φάρμακο για τον καρκίνο από ερευνητική ομάδα του Καναδά με προϊστάμενο έλληνα ερευνητή του εξωτερικού. Δραστική αντιμετώπιση των καρκίνων Πνεύμονα, Εγκεφάλου και Στήθους και δευτερευόντως άλλων μορφών, δίχως τις παρενέργειες της τυπικής χημειοθεραπείας. Εργαστηριακή επίτευξη συρρίκνωσης καρκινικών όγκων πάνω από 70%.

Εμποδίζεται να βγει στην αγορά και να χρηματοδοτηθούν οι έρευνες επειδή το φάρμακο δεν είναι συμβατό με τους αμείλικτους νόμους του Καπιταλισμού του πλέγματος των φαρμακοβιομηχανιών και της Νέας Τάξης.

Για μια ακόμα φορά οι έλληνες του εξωτερικού μεγαλουργούν και πρωτοστατούν στην μάχη εναντίον του καρκίνου.
Το DCA ενεργεί στα μιτοχόνδρια, τους δίνει οξυγόνο και διορθώνει το PH. 
Βοηθάει ακόμα περισσότερο αν μαζί με το DCA λαμβάνεται και βιατμίνη Β1 όπως και 1 ½ λίτρο μαύρο τσάι ημερησίως.
Η συνέργεια (συνεργασία) του dca  με το μαύρο τσάι είναι (σύμφωνα με τις έρευνες του καθηγητή Ευάγγελου Μιχελάκη) μια ακόμα πιο ενισχυτική και επιταχυντική τεχνική της διαδικασίας θεραπείας με το dca.


Ο Έλληνας καθηγητής Ευάγγελος Μιχελάκης ανακάλυψε το φάρμακο αντιμετώπισης του καρκίνου αποδεικνύοντας με επανηλημένες έρευνες ακόμη και σε ανθρώπινους ιστούς, την εξαφάνιση όγκων σε διάφορα ζώα, αλλά οι φαρμακοβιομηχανίες αρνούνται να το αναγνωρίσουν λόγω της φτηνής παραγωγής και κυκλοφορίας του συγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος.

Στο Μόντρεαλ ο ελληνικής καταγωγής Δρ Ευάγγελος Μιχελάκης, καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα ανακάληψε ότι το φαρμακευτικό σκεύασμα "DCA", που ήδη χρησιμοποιείται για άλλες ασθένειες, ίσως να αποτελεί το κλειδί της νέας αντιμετώπισης του καρκίνου. Το φάρμακο αυτό δεν εξοντώνει τα προσβεβλημένα κύτταρα, αλλά τα επαναπρογραμματίζει.

Η ανακάλυψη, έγινε το 2007 μετά από έρευνες σε ασθενείς με καρκίνο του εγκεφάλου και η μελέτη έδειξε ότι το συγκεκριμένο φαρμακευτικό σκεύασμα μπορεί να συρρικνώσει τους όγκους, αλλάζοντας τον μεταβολισμό των κυττάρων. Οι ερευνητές λένε ότι τα ευρήματα είναι μια αρχική απόδειξη ότι η συγκεκριμένη θεραπεία είναι τουλάχιστον αποτελεσματική.

Το DCA είναι ένα κοινό φάρμακο που ήδη χρησιμοποιείται στην ιατρική σε παιδιά με μιτοχονδριακές ασθένειες προκειμένου να ομαλοποιηθούν τα μιτοχόνδριά τους. Ο Δρ Μιχελάκης αναρωτήθηκε αν το ίδιο φάρμακο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να επιδιορθώσει τις βλάβες που προκαλεί ο καρκίνος στα μιτοχόνδρια.

Σε πειράματα που ακολούθησαν, η ερευνητική ομάδα βρήκε πως η χορήγηση του DCA (αρχικά σε ποντίκια κι αργότερα σε ανθρώπινους ιστούς), βοήθησε στον επαναπρογραμματισμό των μιτοχονδρίων στα καρκινικά κύτταρα, με αποτέλεσμα να μη διογκώνονται οι όγκοι στους πνεύμονες, το στήθος και τον εγκέφαλο, τόσο στα ποντίκια όσο και σε ανθρώπινους ιστούς.

Το ενθαρρυντικό με τη χρήση του συγκεκριμένου φαρμάκου είναι, ότι αντίθετα με άλλες θεραπείες, όπως τη χημειοθεραπεία και την ακτινοθεραπεία, κατά τη διάρκεια της αγωγής δεν αλλοιώνονται όλα τα κύτταρα του οργανισμού, καθώς το φάρμακο στοχεύει μόνο στα προβληματικά μιτοχόνδρια των καρκινικών κυττάρων.

Το DCA, χρησιμοποιήθηκε από τον Δρ Μιχελάκη και την ομάδα του, σε ασθενείς με πολύ επιθετικό γλοιοβλάστωμα. Ύστερα από 15 μήνες, οι τέσσερις από τους πέντε ασθενείς που υποβλήθηκαν σε αυτή τη θεραπεία δεν είχαν αύξηση του όγκου, ενώ στους τρεις επιπλέον μειώθηκε κι ο υπάρχων όγκος.

Οι εν λόγω ασθενείς μετά τη χορήγηση του DCA υπεβλήθησαν σε περαιτέρω έρευνες, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν πολύ ενθαρρυντικά. Έδειξαν ότι το σκεύασμα ομολαποίησε τη λειτουργία των μιτοχονδρίων στα κύτταρά τους και επιπλέον καταστράφηκαν τα καρκινογόνα κύτταρα. Τα ευχάριστα όμως δε σταματούν εδώ. Οι έρευνες εμφάνισαν και άλλα επιπλέον αποτελέσματα, κατά των όγκων. Επίσης, στους συγκεκριμένους ασθενείς δεν παρατηρήθηκαν ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Ο καθηγητής Μιχελάκης είχε δηλώσει τότε: "Δείξαμε πως το DCA σκότωσε τα καρκινογόνα κύτταρα". "Αλλά το πιο σπουδαίο είναι, πως υπάρχει πιθανότητα το φάρμακο να έχει τα ίδια αποτελέσματα και στα καρκινικά βλαστοκύτταρα, που αποτελούν τη μήτρα όλων των καρκινογόνων κυττάρων".

Από το 2007 μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει αμέτρητες τυραννισμένες ψυχές με την ελπίδα πως έστω και την ύστατη στιγμή θα ανακαλυφθεί η "σωτηρία" και θα τους δοθεί η ευκαιρία να συνεχίσουν τη ζωή τους κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ο Δρ Τζόζεφ Μεγκιέσι νευροχειρουργός και μέλος του ιδρύματος για τον καρκίνο του εγκεφάλου στον Καναδά είχε σπεύσει τότε να δηλώσει: "υπάρχουν επιφυλάξεις από την ιατρική κοινότητα, καθώς είναι πολύ νωρίς για αισιοδοξία".

Ο Δρ Μιχελάκης με την ομάδα του προσπάθησαν να βρουν πόρους χρηματοδότησης για τα πειράματα με το DCA από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα και από δωρεές του κόσμου, καθώς οι φαρμακοβιομηχανίες με ένα απίστευτο κυνισμό έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους όχι απλώς για να σταματήσουν την ανάπτυξη της έρευνας αλλά και για να την υπονομεύσουν, εμποδίζοντας παράλληλα με κάθε τρόπο την εξάπλωση της είδησης. Όσες φορές επιχείρησαν κάποιοι δημοσιογράφοι - ερευνητές να επαναφέρουν στην επικαιρότητα το θέμα ή να εκμαιεύσουν κάποια δήλωση από τους φαρμακοβιομήχανους η απάντηση τους ήταν πως "δεν ενδιαφέρονται".

Φυσικά από τότε μέχρι σήμερα ο ρυθμός θανάτων και οι μορφές καρκίνου έχουν αυξηθεί ραγδαία άρα και τα κέρδη των φαρμακοβιομηχάνων. Τα τρόφιμα οι αεροψεκασμοί τα εμβόλια οι διάφορες μορφές ακτινοβολίες και όλα αυτά στα οποία είμαστε εκτεθειμένοι καθημερινά αντί να αυξάνουν μειώνουν το προσδόκιμο ζωής και φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε ακόμα και μικρά παιδιά προσβεβλημένα από καρκίνο να πεθαίνουν αβοήθητα για να πλουτίζουν κάποιοι άλλοι...

3 σχόλια:

D.Angel είπε...

Ολα στο βωμό του χρήματος!!!
Καλό μήνα γλυκιά μου
Φιλιά πολλά

Morgana (Ευρυνόμη) είπε...

Καλό μήνα γλυκιά μου! Καιρός είναι να βρούμε κ την αληθινή θεραπεία που ξεκινά γύρω μας και μέσα μας!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα

Blog Widget by LinkWithin