Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Τα 7 Βότανα της Γυναικείας Υγείας - Η Εμηνόπαυση και η Αντιμετώπισή της

  damiana tea
1. Damiana
Η Damiana είναι ένα φυσικό αφροδισιακό και έχει χρησιμοποιηθεί συχνά σαν σεξουαλικό διεγερτικό...Όμως το φυτό αυτό περιέχει συστατικά με αποτελέσματα παρόμοια με εκείνα της προγεστερόνης. Πάνω από 150 βότανα έχουν μετρηθεί για την ικανότητά τους να κάνουν δεσμούς με υποδοχείς οιστρογόνων και προγεστερόνης στα καρκινικά κύτταρα του μαστού και βρέθηκε ότι η damiana ήταν μεταξύ των έξη ανώτερων δεσμευτικών προγεστερόνης βοτάνων. Η Damiana χρησιμοποιείται επίσης ικανοποιητικά για το άσθμα, το στρες, την κατάθλιψη, τους πονοκεφάλους, και τις διαταραχές της περιόδου.

3. Aphanizomenon Floss Aqua (AFA)
Το AFA είναι ένα σχεδόν αόρατο υδάτινο λουλούδι που είναι αυτοφυές σε μια πανέμορφη καθαρή λίμνη του Καναδά και εμφανίζει εκπληκτικές ιδιότητες. Καθυστερεί ή αντιστρέφει την πρόωρη γήρανση. Αποκαθιστά τη φθορά των κυττάρων και απομονώνει τις τοξίνες. Αυξάνει τη συγκέντρωση του νου, τη φυσική και διανοητική ενέργεια και την αίσθηση ευεξίας. Υποστηρίζει τη νεανικότητα στην εμφάνιση και αναζωογονεί το σώμα. Δυναμώνει τα νύχια, κάνει απαλό το δέρμα και υγιή τα μαλλιά. Ενισχύει εκπληκτικά το ανοσοποιητικό.

3. Ισοφλαβόνες Σόγιας
Μειώνουν τον κίνδυνο της καρδιακών ασθενειών… Η πρωτεΐνη της Σόγιας βοηθά στην αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης και συμμετέχει στην πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου, ιδιαίτερα του μαστού. Περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα του σώματός μας που απαιτούνται για την υγιή λειτουργία του. Είναι πλήρως βιοσυμβατή για καλύτερη απορρόφηση και καταπολεμεί τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Angelica sinensis
4. Dong Quai
Το Dong Quai είναι ένα 100% φυσικό, ασφαλές βοτανικό φάρμακο που αποτρέπει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και του προεμμηνορυσιακού συνδρόμου. Βοηθά στις κράμπες της περιόδου, διορθώνει την ορμονική ανισορροπία και ανακουφίζει τα συμπτώματα του Συνδρόμου των Πολυκυστικών Ωοθηκών. Το Dong Quai δρα σαν ένα γενικό τονωτικό για το θηλυκό αναπαραγωγικό σύστημα και χρησιμοποιείται σαν θρεπτικό τονωτικό του αίματος όσο και για τη ρύθμιση της περιόδου… Οι κλινικές έρευνες έχουν δείξει ότι το Dong Quai περιέχει επίσης ένα αντισπασμωδικό συστατικό που βοηθά στη χαλάρωση του μυϊκού ιστού, εξηγώντας την αποτελεσματικότητά του στις κράμπες του έμμηνου κύκλου.

Horny Goat Weed (Epimedium grandiflorum) Extract Powder Horny Goat Weed (50g) 

5. Horny Goat
Το Horny Goat έχει αποτελέσει τμήμα της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής για εκατοντάδες χρόνια. Ανακαλύφτηκε από ένα βοσκό κατσικών ο οποίος παρατήρησε ότι οι κατσίκες έτρωγαν αυτό  το αγριόχορτο πριν να ζευγαρώσουν… Εξ’ ου και το όνομά του!
Οι Κινέζοι γιατροί συνταγογραφούν αυτό το βότανο για μια ποικιλία ασθενειών, όμως η πιο φημισμένη χρήση του είναι σαν αφροδισιακό. Οι ερευνητές του βοτάνου βεβαιώνουν ότι το αγριόχορτο horny goat έχει αποτελέσματα στη βελτίωση της θηλυκής σεξουαλικής λειτουργίας και επιθυμίας. Πολλά άτομα έχουν αναφέρει ότι αισθάνονται μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση όταν παίρνουν το horny goat πριν από την ερωτική πράξη.  

Rhodiola rosea Powder 5% 20 gm
6. Rhodiola Rosea
Η Rhodiola έχει ταξινομηθεί σαν «προσαρμογόνο» φυτό από Ρώσους ερευνητές, λόγω της δυνατότητάς της να αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού σε ποικίλους χημικούς, βιολογικούς και φυσικούς παράγοντες άγχους. Εμφανίζει μια σχεδόν απίστευτη καταπραϋντική, αντικαρκινική, τονωτική, καρδιοπροστατευτική και ενδυναμωτική του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος δράση. Η Rhodiola δρα και σαν αντικαταθλιπτικό, όπως επίσης καθιστά τον οργανισμό λιγότερο ευαίσθητο στους στρεσογόνους παράγοντες.


black cohosh
7. Black Cohosh
Το Black Cohosh είναι γνωστό για τις φυτο-οιστρογονικές του ιδιότητες και είναι ένα πολύ σημαντικό βότανο για τις γυναίκες. Προμηθεύει θρεπτικά στοιχεία που υποστηρίζουν τη φυσική μετάβαση της γυναίκας κατά την κλιμακτήριο. Υποβοηθά επίσης τη διάρροια, την κατακράτηση υγρών και τις εξάψεις κατά την εμμηνόπαυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Widget by LinkWithin