Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

CNI Life Enzyme - Το Ένζυμο της Ζωής (2)

  Έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο για τα πρωτογενή ένζυμα ως καταλύτες της ζωής: http://oiko-iasis.blogspot.gr/2011/12/cni-life-enzyme.html
Ζητήσατε περισσότερες πληροφορίες για αυτά και ειδικά για το CNI Life Enzyme και τις παραθέτουμε παρακάτω:
 
CNI LIFE ENZYME.
Βοηθά στην ισορροπία του οργανισμού.

Γενικά, τα ένζυμα βρίσκονται φυσικά μέσα στο ανθρώπινο σώμα και κατασκευάζονται από αυτό.  
Τα ένζυμα είναι εξειδικευμένα πρωτεϊνικά μόρια στους  ζωντανούς oργανισμούς που συμπεριφέρονται ως καταλύτες στις χημικές  αντιδράσεις. Όπως όλοι οι καταλύτες, αλλάζουν τον ρυθμό μιας χημικής αντίδρασης  χωρίς να μεταβληθούν τα ίδια. Τα ένζυμα διαφέρουν από τους υπόλοιπους καταλύτες ως προς την εξειδίκευση, καθώς είναι πολύ πιο περιοριστικά εξειδικευμένα από  αυτούς - κάθε ένζυμο μπορεί να καταλύσει μια συγκεκριμένη μόνο αντίδραση.

Τα ένζυμα είναι απαραίτητα για τον μεταβολισμό όλων των  ζωντανών οργανισμών. Η προμήθεια των ενζύμων από εξωτερικές τροφές βοηθάει ακόμα περαιτέρω την καλή λειτουργεία των οργάνων, ωστόσο ο σύγχρονος τρόπος διατροφής και το μαγειρεμένο φαγητό περισσότερο οδηγούν σε ανεπάρκεια ενζύμων και επομένως κακή λειτουργία των οργάνων.
Σύμφωνα με μελέτες παγκοσμίως, το 80% του πληθυσμού πάσχει από έλλειψη θρεπτικών ιχνοστοιχείων με χαρακτηριστικά χαμηλά ενζυμικά επίπεδα.

Τα πρώτα συμπτώματα των χαμηλών ενζυμικώνεπίπεδων είναι κόπωση, απώλεια συγκέντρωσης, ευαισθησία σε λοιμώξεις, δερματικά προβλήματα, νωθρότητα, και δυσλειτουργίες του πεπτικού συστήματος. Βλάβες των κυττάρων και των ιστών μπορούν ήδη να συμβούν σε αυτό το στάδιο, οι οποίες οδηγούν αναπόφευκτα σε σοβαρές ασθένειες στη μετέπειτα ζωή.

Αιτίες χαμηλών ενζυμικών επιπέδων

Picture
 Τα ένζυμα είναι η ζωτική ενέργεια της τροφής. Παράγονται την στιγμή της ωρίμανσης πάνω στα φυτά. Λόγω όμως της πρώιμης συγκομιδής (τα κόβουν άγουρα), δεν προλαβαίνουν να δημιουργηθούν τα ένζυμα.

Επίσης, τα ένζυμα καταστρέφονται από τα χημικά λιπάσματα, τα συντηρητικά, την επεξεργασία των τροφών με ακτινοβολία, τη θέρμανση (πάνω από 45 βαθμούς), την αποστείρωση και τη μακρόχρονη διατήρησή τους σε εργοστάσια τροφίμων.

Η μαγειρεμένη τροφή είναι νεκρή τροφή, άρα δε μας προσφέρει ζωτική ενέργεια.

Τα γρήγορα γεύματα τύπου fast food, με περιεκτικότητα ενζύμων επικίνδυνα κοντά στο μηδέν δεν εξυπηρετουν σχεδόν κανένα άλλο σκοπό πέρα από τη συσσώρευση λίπους.

Το υπερβολικό σωματικό βάρος, η έλλειψη άσκησης και το άγχος είναι απολύτως καταστρεπτικοί παράγοντες για τα ένζυμα και έχουν ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση αποβλήτων και τοξινών στο σώμα μας που οδηγούν στην καταστροφή των κυττάρων.

Γι' αυτό αν η διατροφή μας περιέχει όλα τα παραπάνω, μπορεί να χρειαστεί να πάρουμε συμπληρωματικά ένζυμα ως καλή εναλλακτική λύση.

Ποιος χρειάζεται ένζυμα;

Picture
Σε όλους είναι απαραίτητα τα ένζυμα. Στα μικρά παιδιά, στους εφήβους, στις εγκύους, στους ενήλικες, στους υγιείς, στους ασθενείς και τους ηλικιωμένους.

Οι νέοι έχουν μία μεγαλύτερη δεξαμενή ενζύμων μέσα στο σώμα τους απ’ό,τι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Γι’ αυτό τα συμπληρώματα σε ένζυμα είναι περισσότερο απαραίτητα όσο μεγαλώνει κάποιος (η επιδιορθωτική ικανότητα των κυττάρων σταματάει στα 18 χρόνια και μέχρι την ηλικία των 45 έχει μειωθεί στο 10%).

Οι αθλητές επίσης έχουν μεγαλύτερη ανάγκη λήψης ενζύμων διότι τρώνε περισσότερο από το μέσο άνθρωπο, ιδίως πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες δεν μπορούν ποτέ να αφομοιωθούν χωρίς τη βοήθεια των ενζύμων.

Η αναγκαιότητά τους είναι επιτακτική και αδιαμφισβήτητη.

·Μεταβολίζουν την τροφή σε ενέργεια και η τροφή δεν αποθηκεύεται ως λίπος
·
Θρέφουν, αναζωογονούν και ανανεώνουν τα κύτταρα·Ρυθμίζουν το μεταβολισμό και το ορμονικό σύστημα·Αφαιρούν όλες τις τοξίνες και τις ελεύθερες ρίζες
·Απομακρύνουν τις καταθέσεις χοληστερίνης που προκαλούν αρτηριοσκλήρυνση·Προλαμβάνουν τις θρομβώσεις
·Απελευθερώνουν τα μπλοκαρισμένα νευρικά μονοπάτια·Επουλώνουν τραύματα και ανακουφίζουν πόνους·Δημιουργούν οξινο-αλκαλική ισορροπία (PH)·Δημιουργούν ισορροπημένο περιβάλλον στομάχου και εντέρων·Κάνουν πρόληψη αυτο-άνοσων παθήσεων, αρθρίτιδας, ψωρίασης σκλήρυνση κατά πλάκας
·
Καταπολεμούν μολυσματικές ασθένειες (βακτηριακής και ιογενούς προέλευσης)·Αναγνωρίζουν και καταστρέφουν μεταλλαγμένα κύτταρα (όγκους)
·Προστατεύουν τον βλεννογόνο του πεπτικού συστήματος και τα υγιή κύτταρα από τις χημειοθεραπείες και
ακτινοβολίες.

 
Τι είναι το CNI Life Enzyme?
 Το CNI Life Enzyme είναι μια σύνθετη μοναδική πρωτείνη που δρα σαν σημαντικός καταλύτης για πολλές μεταβολικές και χημικές επεξεργασίες στο ανθρώπινο σώμα ώστε ολόκληρος ο οργανισμός να εργάζεται επαρκώς για την υγεία και την ευεξία μας. Διότι, απλά εκτελώντας τις φυσιολογικές χημικές του αντιδράσεις, καθυστερεί τη γήρανση και προφυλάσσει το σώμα απέναντι στις ασθένειες. Ενώ αντίθετα, η έλειψη ενζύμου ανακόπτει την ανάπτυξη, εμποδίζει τη πέψη και την παραγωγή ενέργειας.

Πλεονεκτήματα του CNI Life Enyzme:
 1. Υψηλή δραστηριότητα.
  Η ενζυμική δραστηριότητα είναι η κινητήρια δύναμη. Συνήθως η ενζυμική δραστηριότητα χάνεται σε υψηλές θερμοκρασίες στις οποίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα ένζυμα, από 50º C και άνω. Αντίθετα, στο Ένζυμο της Ζωής, όχι μόνο δεν χάνεται, αλλά και αντέχει 3 φορές περισσότερο, μέχρι και σε 80º C! Παράλληλα, επιβιώνει ακόμη και μέσα στο γαστρικό υγρό του στομάχου ενώ συνεχίζει να ενεργοποιεί τα κύτταρα του σώματος.

2. Σταθερότητα.
Η αντοχή των ενζύμων εξαρτάται από την υγρασία και την αλλαγή της θερμοκρασίας. Τα περισσότερα ένζυμα χρειάζονται να είναι σε μορφή σιροπιού με πρόσθετους σταθεροποιητές για να ενισχύσουν τη δραστηριότητά τους. Το Ένζυμο της Ζωής όχι μόνο δεν χρειάζεται τέτοια συστατικά, αλλά διατηρεί και τη δραστηριότητά του σε διάστημα 10 χρόνων και άνω.

3. Ασφάλεια.
Το Ένζυμο της Ζωής δεν περιέχει συντηρητικά, αντιοξειδωτικούς παράγοντες, σακχαρίνες, χρωστικές ουσίες, ζωϊκά ένζυμα, βαρέα μέταλλα, υπολείμματα φυτοφαρμάκων, αντιβιωτικά, παθογόνα μικρόβια και χημικές ουσίες. Το Ένζυμο της Ζωής είναι δημιουργημένο ΜΟΝΟ από φυσικά συστατικά, όπως το καλαμπόκι, ο ανανάς, τα λευκά φασόλια, η παπάγια, το αγγούρι της θάλασσας, σπέρματα ρυζιού, τομάτα, νεροκολοκύθα, το φυτό burdock κ.ά. άγνωστα στη χώρα μας. Προήλθε από μια ‘άμωμη’ στανταρισμένη εργαστηριακή εφαρμογή της φύσης απαλλαγμένη από τις παρενέργειες της επεξεργασίας. Ο βιοχημικός Dr. Chen Ming Ho επεξεργάστηκε φύτρα ειδικών φρούτων και λαχανικών με σύγχρονη βιοχημική νανοτεχνολογία ώστε τα ένζυμα που υπήρχαν μέσα σ’ αυτά διατηρήθηκαν σε άριστη κατάσταση έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν και να ενεργοποιήσουν πλήρως τα σωματικά κύτταρα του λήπτη.


Οι βασικές λειτουργίες του Ενζύμου της Ζωής:
Συντονισμός με το εσωτερικό περιβάλλον του σώματος.
Το Life Enzyme βοηθά στο διυλισμό της αιματικής κυκλοφορίας σε κανονικά επίπεδα, στην εξάλειψη αποβλήτων από τον οργανισμό, στην ισορροπία των βακτηρίων στο έντερο, στην υγιή λειτουργία των κυττάρων, στην καλή πέψη, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και στη διατήρηση της συνολικής ισορροπίας όλου του σώματος.

Μεταβολική δράση.
Βοηθά στη διάσπαση των τροφών και λιχουδιών με τέτοιο τρόπο ώστε τα θρεπτικά συστατικά να απορροφηθούν σωστά από το στομάχι και τα έντερα. Έτσι, αποφεύγονται προβλήματα δυσπεψίας, κακής διατροφής και υποσιτισμού.
 
Αντι-βακτηριδιακή δράση.
Το Ένζυμο της Ζωής είναι ισχυρό ένζυμο που σκοτώνει τα "κακά" βακτήρια ενώ παράλληλα προωθεί την παραγωγή νέων κυττάρων για να θεραπεύσουν την ασθένεια από τη ρίζα της.
 
Αντι-φλεγμονώδης δράση.
Φλεγμονή εμφανίζεται όπου τραυματισμένα κύτταρα μολύνονται με βακτήρια. Το Ένζυμο της Ζωής δεν θεραπεύει τη φλεγμονή που είναι στάδιο θεραπείας του οργανισμού, αλλά βοηθά στην αποτελεσματική μεταφορά και λειτουργία των λευκών κυττάρων του αίματος ώστε να παρέχουν ενέργεια στα τραυματισμένα κύτταρα να ανακάμψουν.

Καθαρισμός του αίματος.
Αποσυνθέτει και αφαιρεί τα απόβλητα του μεταβολισμού των κυττάρων, όπως λίπη, χοληστερόλη και ουρικό οξύ. Επίσης, βοηθά στον καθαρισμό των βακτηρίων και των μυκητών στο αίμα.

Ενέργεια για τη δημιουργία νέων κυττάρων.
Διεγείρει το μεταβολισμό των κυττάρων του σώματος, αυξάνει την αντοχή και την καλή λειτουργία και προωθεί την αναγέννηση των κατεστραμμένων κυττάρων. 

Επίσης βοηθά ... 
- Στη δυσκοιλιότητα, στην απώλεια όρεξης, πεπτικά έλκη, γαστερόποδα, αιμορροΐδες,κολλίτιδες κλπ.
- Στους πονοκεφάλους, στο διαβήτη, σε ηπατικά προβλήματα.
- Στη φλεγμονή στοματικής κοιλότητας, σε ουλίτιδες.
- Στο αναπνευστικό σύστημα, σε βρογχίτιδα, άσθμα, κρυολόγημα κλπ.
- Στο κυκλοφοριακό σύστημα, στην υψηλή/χαμηλή πίεση, σε καρδιακές παθήσεις, αναιμία, αλλεργίες κλπ.
- Στο νευρικό σύστημα, στην αϋπνία, ανησυχία, πόνους στην πλάτη, αρθρίτιδες, ρευματισμούς, επιληψία κλπ.
- Στο ουρικό σύστημα, στα νεφρά, φλεγμονές σε αυτά τα σημεία, πέτρες στα νεφρά, υψηλό ουρικό οξύ κ.α.
- Στο εκκριτικό σύστημα, στη στυτική λειτουργία, στη χαμηλή λίμπιντο, στον θυροειδή αδένα κ.α.
- Στους γυναικολογικούς πόνους, στις αποβολές, στις διαταραχές εμηνόπαυσης, στην οστεοπόρωση κ.α.
- Στην εμφάνιση κηλιδών, σημεία ηλικίας, ραγάδες, ακμή, τραχύ δέρμα. κλπ.
- Στην παχυσαρκία (μπορεί να μειωθεί το περιττό σωματικό βάρος κατά 3-11 κιλά σε ένα μήνα αν ληφθεί ως θεραπεία).

AddJournal of Clinical Investigation -- ENZYMES AND BLOOD CLOTTING.   
 Τι ποσότητα πρέπει να παίρνω;
Εξαρτάται από τον κατασκευαστή του συμπληρώματος ενζύμων, καθώς και από τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου. Άλλη ποσότητα χρειάζεται απλά για συντήρηση και άλλη (αυξημένη) σε περίπτωση θεραπείας.
 
 
Πηγές: http://hrhealth.blogspot.gr/2012/02/health-wealth-and-success-with-cni-cni.html
http://inspireyourlife.weebly.com/904nuzetaupsilonmualpha.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Widget by LinkWithin