Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

Θεραπεία καρκίνου: Ένα φυτό που σκοτώνει τον καρκίνο!


 

Ένα ελάχιστα γνωστό φυτό με ένα πραγματικά περίεργο όνομα κάνει τώρα πρωτοσέλιδα ως δολοφόνος του καρκίνου, με τη χορήγηση του φυτού εξαφανίστηκαν οι όγκοι σε ποντίκια με καρκίνο
του παγκρέατος.


Γνωστό ως η......«βροντή του θεού της αμπέλου» ή lei gong teng, το κινεζικό φυτό έχει
ενσωματωθεί στην κινεζική ιατρική και έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες για την αποκατάσταση, συγκεκριμένων ασθενειών, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα.


Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science Translational Medicine και χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, ακόμη και οι επιστήμονες που εργάζονται για το έργο είχαν μείνει άφωνοι από τις αντικαρκινικές ιδιότητες των ουσιών του. Το φυτό περιέχει σε επαρκή ποσότητα μια ουσία που είναι
γνωστή ως τριπτολίδη, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως μαχητής του καρκίνου σε προηγούμενη έρευνα, που πιστεύεται ότι είναι το βασικό συστατικό που μπορεί να είναι υπεύθυνο για τις αντικαρκινικές ικανότητες.


Ο αντιπρόεδρος της έρευνας στο Κέντρο Καρκίνου εξήγησε στο Bloomberg: "Αυτό το φάρμακο είναι απίστευτα ισχυρό στο να σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα!"
Είπε επίσης: "Όπως και με πολλές άλλες ισχυρές ουσίες, όπως η κουρκουμίνη και το τζίντζερ, η επικρατούσα τάση στην επιστήμη είναι να αργεί να επιβεβαιώσει αυτό που πολλοί στην παραδοσιακή ιατρική έχουν γνωστό για ολόκληρη τη ζωή τους. Αυτό φυσικά, οφείλεται στο γεγονός ότι απλά δεν υπάρχει χρήμα για μεγάλες εταιρείες να ερευνήσουν τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων και
φυσικών ενώσεων, όπως η ένωση που βρίσκεται στο lei gong teng."

Το Turmeric (η κιτρινόρριζα) και το τζίντζερ, για παράδειγμα, έχουν βρεθεί ότι έχουν καταπληκτικές αντικαρκινικές ουσίες και είναι σχεδόν δωρεάν σε σύγκριση με τα ακριβά και επικίνδυνα χημικά φάρμακα που είναι κατά του οργανισμού, ενώ υποδύονται ‘θεραπευτικές’ ουσίες.
Παρόλα αυτά, οι μεγαλο-φαρμακευτικές έχουν καταφέρει να αγνοήσουν αυτά τα μπαχαρικά όσο το δυνατόν περισσότερο. Στην πραγματικότητα, έχουν ακόμη επινοήσει χιλιάδες μελέτες που να καταδεικνύουν με δόλο την υποτιθέμενη αξία των φαρμακευτικών προϊόντων που προωθούνται από τις μεγάλες φαρμακευτικές.
Πηγή: http://www.bloomberg.com/news/2012-10-17/drug-from-chinese-thunder-god-vine-slays-tumors-in-mice.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Widget by LinkWithin