Ένα αρχαίο δέντρο, εκχυλίσματα του οποίου χρησιμοποιούνται στη φαρμακευτική για την ανάπτυξη αποτελεσματικών φαρμάκων κατά της γήρανσης, χάρη στην ιδιότητά του να καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, ουσίες που δημιουργούνται από τον οργανισμό για να αντιμετωπίσουν άλλες επικίνδυνες μολυσματικές ουσίες, όταν όμως δεν εξουδετερωθούν γρήγορα μπορεί να καταστρέψουν συγχρόνως υγιείς ιστούς και μέρος του DNA, προκαλώντας έτσι ποικίλες ασθένειες και επιταχύνοντας τη διαδικασία της γήρανσης.
Το εκχύλισμα τζίνγκο-μπιλόμπα έχει μηδενικές παρενέργειες στον οργανισμό, ενώ οι δύο βασικές ουσίες που περιέχει, τα "τζίνγκο- ετεροσίδια" και οι "προανθοκανιδίνες" δρουν συλλαμβάνοντας τις ελεύθερες ρίζες και σταματώντας την υπεροξείδωση των λιπιδίων, διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο την ακεραιότητα της κυτταρικής μεμβράνης. Οι ουσίες τζινγκολίδες Α και Β και μπιλομπαλίδες βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και τη λήψη της γλυκόζης από τα εγκεφαλικά κύτταρα.
Επιπλέον θεωρείται ότι το τζίνγκο-μπιλόμπα ενδυναμώνει την προστασία του εγκεφάλου από εξωτερικές επιρροές, ενισχύοντας τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό. Bοηθά επίσης στην ανακούφιση από εμβοές και τυμπανισμούς στα αυτιά, όπως και στην κατάθλιψη.
Το Ginkgo, το πιο παλιό δέντρο στη γη, υπάρχει από το 1500 π.Χ. που έχουμε τις πρώτες κινέζικες αναφορές για τα βότανα. Είναι γνωστό για τη βοήθεια που προσφέρει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος με αποτέλεσμα την αύξηση ροής αίματος προς τον εγκέφαλο. Οδηγεί σε καλύτερη ευκινησία, νοητική διαύγεια και ανάκληση μνήμης.
6 σχόλια:
περασα να μαθω νεα σου και να αφησω μια καλησπερα.Παντα αξιολογες οι αναρτησεις σου.Να εισαι καλα.
Καλωσόρισες και πάλι γλυκιά μου!
Φιλιά πολλά
Ευχαριστώ Σκρουτζάκο! Δε σε ξεχνάω και πάντα οι βόλτες σου με αφήνουν με μια γλυκιά γεύση..
Angel thanks!!!! Ώρα για το δυναμικό comeback! ;) Καιρός ήταν πια...Lol πάντως χαίρομαι που σε ξαναβρίσκω!
Ενδιαφερουσα ανάρτηση. Θα ήθελα βεβαια και πληροφοριες όπως που θα μπορουσα να το βρώ (πχ σε βοταναδικα? η με καμια βολτα στην κινα-αν καταλαβα καλα την προελευση του)
Χαχαχα δεν χρειάζεται να πας βόλτα στην Κίνα (αν και δεν είναι άσχημη ιδέα), υπάρχει και στην Ελλάδα και σε βοτανάδικα και περισσότερες πληροφορίες στο site ή στο μπανεράκι της επικοινωνίας δίπλα ;)
Δημοσίευση σχολίου