Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Βότανο Ginkgo Biloba - για ενδυνάμωση της εγκεφαλικής λειτουργίας


Ένα αρχαίο δέντρο, εκχυλίσματα του οποίου χρησιμοποιούνται στη φαρμακευτική για την ανάπτυξη αποτελεσματικών φαρμάκων κατά της γήρανσης, χάρη στην ιδιότητά του να καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, ουσίες που δημιουργούνται από τον οργανισμό για να αντιμετωπίσουν άλλες επικίνδυνες μολυσματικές ουσίες, όταν όμως δεν εξουδετερωθούν γρήγορα μπορεί να καταστρέψουν συγχρόνως υγιείς ιστούς και μέρος του DNA, προκαλώντας έτσι ποικίλες ασθένειες και επιταχύνοντας τη διαδικασία της γήρανσης. 

Το εκχύλισμα τζίνγκο-μπιλόμπα έχει μηδενικές παρενέργειες στον οργανισμό, ενώ οι δύο βασικές ουσίες που περιέχει, τα "τζίνγκο- ετεροσίδια" και οι "προανθοκανιδίνες" δρουν συλλαμβάνοντας τις ελεύθερες ρίζες και σταματώντας την υπεροξείδωση των λιπιδίων, διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο την ακεραιότητα της κυτταρικής μεμβράνης. Οι ουσίες τζινγκολίδες Α και Β και μπιλομπαλίδες βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και τη λήψη της γλυκόζης από τα εγκεφαλικά κύτταρα. 

Επιπλέον θεωρείται ότι το τζίνγκο-μπιλόμπα ενδυναμώνει την προστασία του εγκεφάλου από εξωτερικές επιρροές, ενισχύοντας τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό. Bοηθά επίσης στην ανακούφιση από εμβοές και τυμπανισμούς στα αυτιά, όπως και στην κατάθλιψη.

Το Ginkgo, το πιο παλιό δέντρο στη γη, υπάρχει από το 1500 π.Χ. που έχουμε τις πρώτες κινέζικες αναφορές για τα βότανα. Είναι γνωστό για τη βοήθεια που προσφέρει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος με αποτέλεσμα την αύξηση ροής αίματος προς τον εγκέφαλο. Οδηγεί σε καλύτερη ευκινησία, νοητική διαύγεια και ανάκληση μνήμης.

Blog Widget by LinkWithin