Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ευφρασία (eyebright) - το βότανο που βελτιώνει την όραση ακόμα και σε άτομα άνω των 70 ετών


Απίθανο βότανο: Αυτή είναι η απόλυτη θεραπεία για όλα τα προβλήματα των ματιών, όπως θέματα όρασης και πίεση των ματιών!
Όπως γερνάμε όλοι, σιγά – σιγά, η όρασή μας ξεκινά να ξεθωριάζει και μέχρι τώρα, δεν υπήρχε καμία ουσιαστική λύση για αυτό το πρόβλημα. Παρ ‘όλα αυτά, ένας ερευνητής εν ονόματι Hildamus βρήκε ένα βότανο που είναι σε θέση να βελτιώσει την όραση, ακόμη και σε άτομα ηλικίας άνω των 70 ή 80 ετών. Δεν έχει σημασία αν η απώλεια της όρασης οφείλεται στη γήρανση ή μια μόλυνση, η Ευφρασία (eyebright στα αγγλικά, εξ αιτίας των θεραπευτικών της ιδιοτήτων) εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη και αποτελεσματική θεραπεία για όσους έχουν προβλήματα με τα μάτια και την όρασή τους.




Σύνθεση και θεραπευτικές ιδιότητες της Ευφρασίας
Η Ευφρασία περιέχει πολλές πικρές ουσίες, αιθέρια έλαια, Eufrastan οξύ, βιταμίνη C και Glycoside rinantin. Λόγω όλων αυτών των καταπληκτικών ιδιοτήτων, η εναλλακτική ιατρική έχει αναγνωρίσει την Ευφρασία ως μια εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία για τους ανθρώπους που έχουν θέματα με λοιμώξεις των οφθαλμών και για την καταστροφή ιών, επιταχύνοντας την επούλωση και την απομάκρυνση των βακτηρίων από τα μάτια τους.

Που αλλού βοηθάει η ευφρασία:

Φλεγμονή της ίριδας
Φλεγμονή του βλεφάρου
ξηροφθαλμία
Μυωπία
Φλεγμονή του κερατοειδούς
Λοίμωξη του οφθαλμού
Φλεγμονή του δακρυϊκού πόρου
Μόλυνση των ματιών
Κούραση των ματιών
Ερεθισμούς, ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης χρήσης υπολογιστή




Βελτιώστε την όρασή σας με ροφήματα και κομπρέσες ευφρασίας
Αντί να χρησιμοποιήσετε τις συμβατικές οφθαλμικές σταγόνες, κάθε φορά που θα παρατηρήσετε οποιαδήποτε προβλήματα στα μάτια που σχετίζονται με τα παραπάνω, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον φρέσκο χυμό του εν λόγω φυτού ή μία παραλλαγή με ξερό βότανο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αραιώσετε λίγο φρέσκο χυμό του με αποσταγμένο νερό και να χρησιμοποιήσετε 2 σταγόνες ανά οφθαλμό. (Δεν το κάνω πιο συγκεκριμένο, καθώς αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε έτσι θα πρέπει είτε να πάρετε την ευθύνη και το ψάξετε μόνοι σας, είτε να συμβουλευτείτε ειδικό)

Χρήση ξηρού βοτάνου
Πρώτα απ’ όλα, αναμίξτε 2 dl βραστό νερό και μισό κουταλάκι του γλυκού ξηρό βότανο ευφρασίας. Αφήστε το να μείνει για 3-5 λεπτά. Σουρώστε και χρησιμοποιήστε αυτό το ρόφημα για να ξεπλύνετε τα μάτια σας 2-3 φορές την ημέρα.

Κριθαράκι οφθαλμών: Κομπρέσα για θεραπεία
Βάλτε 3 κουταλιές της σούπας ξηρή ευφρασία σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια ρίξτε 200 ml βραστό νερό πάνω από το βότανο. Αφήστε το να σταθεί για περίπου 10 λεπτά. Μετά από αυτό, απλά σουρώστε, βουτήξτε μία γάζα στο υγρό που προέκυψε και τοποθετήστε τη μάτι με το κριθαράκι καλύπτοντας το. Αφήστε το να δράσει για 5 λεπτά, καθώς κατά την διάρκεια αυτών των λεπτών, η ζεστασιά της κομπρέσας θα δράσει θεραπευτικά και θα ενισχύσει τη διαδικασία επούλωσης.

Ετοιμάστε το ρόφημα που συμβάλλει στη βελτίωση της όρασης
Ετοιμάστε ένα ρόφημα, αναμιγνύοντας 3 κουταλιές της σούπας ξηρή ευφρασία με 3 dl βραστό νερό. Αφήστε το μείγμα για 15 λεπτά. το τσάι σας είναι έτοιμο.

Φροντίστε να πίνετε ένα φλιτζάνι τσαγιού 3 φορές την ημέρα. (Χωρίς ζάχαρη).

Αντιμετώπιση άλλων παθήσεων
Αυτό το εκπληκτικό βότανο μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει και άλλα προβλήματα υγείας, όπως: γρίπη, βρογχίτιδα και ρινίτιδα.

Επιπλέον, η κατανάλωση ευφρασίας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε τους πόνους στο στομάχι και άλλα πεπτικά προβλήματα. Εκτός από αυτό, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει στη θεραπεία του πυρετού, μπορεί να μειώσει την ερυθρότητα στα μάτια, να μειώσει την καύση (τσούξιμο) των ματιών και φροντίζει για την ενυδάτωση των ματιών.

Λόγω των εκπληκτικών θεραπευτικών του ιδιοτήτων, μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία των πονοκεφάλων, του άγχους όπως και της αϋπνίας. Τέλος αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, η ευφρασία μπορεί να σας βοηθήσει να να απεξαρτηθείτε από τη νικοτίνη, το αλκοόλ και να αποτοξινωθείτε από τυχόν δηλητηρίαση.





Πηγή: positivevibesweb.com
Παρακαλώ πιθανή αναδημοσίευση να γίνεται με ρητή αναφορά στα:

Επιμέλεια/Μετάφραση: proionta-tis-fisis.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Widget by LinkWithin