Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ: Τρώμε Βαρέα Μέταλλα.

Βαρέα μέταλλα στο πιάτο μας. 

Ένας ανερχόμενος διατροφικός κίνδυνος! Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται σε σημαντικό βαθμό η συσσώρευση βαρέων μετάλλων στα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα – και μάλιστα χωρίς κάποια ιδιαίτερη μείωση, σε αντίθεση με άλλες τοξικές οργανικές ενώσεις.
Αφού αυτά τα προϊόντα αποτελούν το βασικότερο κρίκο στην τροφική αλυσίδα, η είσοδος των βαρέων μετάλλων στα αγροτικά οικοσυστήματα θεωρείται, από τους επιστήμονες, θεμελιώδους σημασίας, καθώς η επιβάρυνση της υγείας του καταναλωτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, αθροιστικά.

Βαρέα μέταλλα είναι τα μέταλλα εκείνα που… έχουν ειδικό βάρος μεγαλύτερο από αυτό του σιδήρου και είναι τοξικά σε χαμηλές συγκεντρώσεις. Τα βαρέα μέταλλα τα ανευρίσκουμε στη φύση είτε διαλυμένα ως ιόντα στο νερό, είτε ως μεταλλεύματα στους βράχους, είτε ακόμα προσκολλημένα σε μόρια του αέρα
Τα βαρέα μέταλλα, σε γενικές γραμμές δεν αποβάλλονται από τον οργανισμό, όση αποτοξίνωση και να κάνει κάποιος, και θεωρούνται μια από τις αιτίες για πολλές χρόνιες ασθένειες όπως πονοκέφαλοι, σκλήρυνση κατά πλάκας, αλτσχάιμερ, κ.λπ.




Η επιβάρυνση της τροφικής αλυσίδας με βαρέα μέταλλα οφείλεται στη ρύπανση του περιβάλλοντος από τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες, όπως η διάθεση ανεπεξέργαστων λυμάτων στους υδάτινους αποδέκτες, καύση στερεών απορριμμάτων, η ανεξέλεγκτη διάθεση στερεών απορριμμάτων (περιέχοντα βαρέα μέταλλα) στο έδαφος, η καύση συμβατικών καυσίμων κ.α. Δεδομένου ότι τα βαρέα μέταλλα δεν αποικοδομούνται, συσσωρεύονται στο έδαφος και τα νερά (γλυκά και αλμυρά), με αποτέλεσμα να περνούν στην τροφική αλυσίδα. Η τοξικότητά τους εξαρτάται από το είδος του βαρέως μετάλλου, τη συγκέντρωσή του, την συνύπαρξη του με άλλα βαρέα μέταλλα, και το είδος του μεγαοργανισμού.

Αρσενικό: Το ανόργανο αρσενικό συγκεντρώνεται στους μύες, τον εγκέφαλο, τον σπλήνα, τους νεφρούς, την καρδιά, τα μαλλιά και τα νύχια. Δηλητηρίαση από αρσενικό προκαλεί παράλυση του νευρικού συστήματος, κώμα και θάνατο, ενώ χρόνια έκθεση προκαλεί μυϊκή ατονία, απώλεια όρεξης, απώλεια βάρους, τριχόπτωση και καρκινογένεση.

Κάδμιο: Το κάδμιο σε τοξικές συγκεντρώσεις και χρόνια έκθεση, είναι δυνατόν να προκαλέσει νεφρικές και ηπατικές βλάβες, υπογονιμότητα στους άνδρες, και καρκινογένεση.

Μόλυβδος: Ο μόλυβδος προκαλεί βλάβες στο νευρικό σύστημα (και κυρίως στον παιδικό πληθυσμό σχετίζεται με προβλήματα πνευματικής καθυστέρησης), ηπατικές και νεφρικές βλάβες, ευνοεί την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων, και καρκινογένεση.

Δείτε:
Μόλυβδος και υγεία.


Υδράργυρος: Ο υδράργυρος ανιχνεύεται κατά κύριο λόγο στα αλιεύματα που προέρχονται από ρυπασμένες περιοχές, και συγκεντρώνεται στο ήπαρ και τους νεφρούς προκαλώντας αντιστοίχως βλάβες, προσβάλει το κεντρικό νευρικό σύστημα και προκαλεί προβλήματα που σχετίζονται με την πνευματική ανάπτυξη των παιδιών, και καρκινογένεση.

Χρώμιο: Το εξασθενές χρώμιο προκαλεί καρκινογένεση, ηπατικές και νεφρικές διαταραχές, δερματίτιδες, και όταν εισέρχεται από την αναπνευστική οδό είναι δυνατόν να προκαλέσει εκτός από καρκίνο των πνευμόνων και χρόνια βρογχίτιδα.

Χαλκός: Ο χαλκός είναι ένα μέταλλο το οποίο είναι απαραίτητο στον ανθρώπινο οργανισμό αφού συμμετέχει στην ανάπτυξη του αγγειακού και σκελετικού συστήματος, βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου, βοηθά στη λειτουργία του νευρικού συστήματος, όμως αν υπερβούμε την ημερήσια διαιτητική πρόσληψη σε χαλκό είναι δυνατόν να εμφανιστούν νεφρικές και ηπατικές διαταραχές.

Δείτε:
Χαλκός και υγεία!


Τα βαρέα μέταλλα συσσωρεύονται σε πρωτεϊνικούς ιστούς και τα οστά. Έτσι οι καταναλωτές θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση ύδατος από ρυπασμένες περιοχές, καθώς και την κατανάλωση συκωτιού και νεφρών από μεγάλης ηλικίας ζώα, και ζώα που προέρχονται από ρυπασμένες περιοχές, καθώς επίσης και τρόφιμα βολβούς (πατάτες, κρεμμύδια, καρότα), που παρήχθησαν σε βεβαρημένες με βαρέα μέταλλα περιοχές.

Δείτε:
Νερό - Δηλητήριο σε όλη την Ελλάδα.


Στο περιβάλλον έχουν ανιχνευθεί άνω των 40 στοιχείων που ανήκουν στην κατηγορία των μετάλλων. Επικίνδυνα είναι τα αποκαλούμενα βαρέα μέταλλα όπως βηρύλλιο, κάδμιο, μόλυβδος, υδράργυρος, νικέλιο, άργυρος, χρυσός, χρώμιο, ψευδάργυρος και χαλκός. Τα πολύτιμα μέταλλα (άργυρος, χρυσός) ανακτώνται από τα υγρά απόβλητα λόγω της τιμής τους και έτσι δεν είναι πρακτικά ρύποι. Θεωρούνται τοξικά όσα μέταλλα έχουν δυσμενή επίδραση στους οργανισμούς ακόμη και όταν βρίσκονται σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις.




Η κυριότερη πηγή μετάλλων στο περιβάλλον είναι το έδαφος της γης όπου βρίσκονται όλα σχεδόν τα μέταλλα και τα οποία με διάφορους γεωχημικούς κύκλους και ανθρωπογενείς επεμβάσεις ανακατανέμονται στα διάφορα περιβαλλοντικά διαμερίσματα. Η βιομηχανική, τεχνολογική και γεωργική δραστηριότητα αποτελούν σημαντικούς παράγοντες ρύπανσης από μέταλλα, από την απόρριψη βιομηχανικών αποβλήτων, μεταλλευτικές εκμεταλλεύσεις, εμπλουτισμό και παραγωγή μεταλλικών αντικειμένων, χρήση λιπασμάτων, κλπ. Η καύση στερεών καυσίμων είναι μία άλλη πηγή εκπομπής μετάλλων στην ατμόσφαιρα που τελικά εναποτίθενται στο έδαφος και τα νερά.

Τα μέταλλα δεν αφομοιώνονται, λόγω αδυναμίας των οργανισμών να τα «αναγνωρίσουν», ούτε όμως αποβάλλονται από το σύστημα των οργανισμών, κατά συνέπεια συσσωρεύονται και μάλιστα εκλεκτικά σε ορισμένους ιστούς (συκώτι, νεφρά) εμφανίζοντας έτσι υψηλές συγκεντρώσεις. Οι κυριότερες δράσεις τους είναι και καρκινογόνες.

Η καρκινογόνος δράση των μετάλλων έχει μελετηθεί με μεγάλο αριθμό τοξικολογικών ερευνών και έχει βρεθεί ότι ο μηχανισμός της άμεσης προσθήκης σε κυτταρικό DNA (που προκαλεί μεταλλάξεις) είναι δευτερεύουσας σημασίας, σε σχέση με τη δράση μέσω οξειδωτικών βλαβών στο DNA που προκαλούνται από την παραγωγή ελευθέρων ριζών.


Δείτε ακόμη: Τα βαρέα μέταλλα βρήκαν τον δάσκαλό τους!

Το μανταρίνι και τα βαρέα μέταλλα!

Αποτοξίνωση βαρέων μετάλλων με σάλτσα κόλιανδρου!


Βιβλιογραφία
-Αθ. Βαλαβανίδης « Οικοτοξικολογία και περιβαλλοντική τοξικολογία» Πανεπιστήμιο Αθηνών 2007
-ΔΠΜΣ Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων, Διαχείριση Βιομηχανικών Αποβλήτων, Ε. Γρηγοροπούλου 2005
Το είδα: tapantamefusikotropo.blogspot.gr

Και: chimikoergastirio.blogspot.gr

Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

CNI Life Enzyme - Το Ένζυμο της Ζωής (2)

  Έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο για τα πρωτογενή ένζυμα ως καταλύτες της ζωής: http://oiko-iasis.blogspot.gr/2011/12/cni-life-enzyme.html
Ζητήσατε περισσότερες πληροφορίες για αυτά και ειδικά για το CNI Life Enzyme και τις παραθέτουμε παρακάτω:
 
CNI LIFE ENZYME.
Βοηθά στην ισορροπία του οργανισμού.

Γενικά, τα ένζυμα βρίσκονται φυσικά μέσα στο ανθρώπινο σώμα και κατασκευάζονται από αυτό.  
Τα ένζυμα είναι εξειδικευμένα πρωτεϊνικά μόρια στους  ζωντανούς oργανισμούς που συμπεριφέρονται ως καταλύτες στις χημικές  αντιδράσεις. Όπως όλοι οι καταλύτες, αλλάζουν τον ρυθμό μιας χημικής αντίδρασης  χωρίς να μεταβληθούν τα ίδια. Τα ένζυμα διαφέρουν από τους υπόλοιπους καταλύτες ως προς την εξειδίκευση, καθώς είναι πολύ πιο περιοριστικά εξειδικευμένα από  αυτούς - κάθε ένζυμο μπορεί να καταλύσει μια συγκεκριμένη μόνο αντίδραση.

Τα ένζυμα είναι απαραίτητα για τον μεταβολισμό όλων των  ζωντανών οργανισμών. Η προμήθεια των ενζύμων από εξωτερικές τροφές βοηθάει ακόμα περαιτέρω την καλή λειτουργεία των οργάνων, ωστόσο ο σύγχρονος τρόπος διατροφής και το μαγειρεμένο φαγητό περισσότερο οδηγούν σε ανεπάρκεια ενζύμων και επομένως κακή λειτουργία των οργάνων.
Σύμφωνα με μελέτες παγκοσμίως, το 80% του πληθυσμού πάσχει από έλλειψη θρεπτικών ιχνοστοιχείων με χαρακτηριστικά χαμηλά ενζυμικά επίπεδα.

Τα πρώτα συμπτώματα των χαμηλών ενζυμικώνεπίπεδων είναι κόπωση, απώλεια συγκέντρωσης, ευαισθησία σε λοιμώξεις, δερματικά προβλήματα, νωθρότητα, και δυσλειτουργίες του πεπτικού συστήματος. Βλάβες των κυττάρων και των ιστών μπορούν ήδη να συμβούν σε αυτό το στάδιο, οι οποίες οδηγούν αναπόφευκτα σε σοβαρές ασθένειες στη μετέπειτα ζωή.

Αιτίες χαμηλών ενζυμικών επιπέδων

Picture
 Τα ένζυμα είναι η ζωτική ενέργεια της τροφής. Παράγονται την στιγμή της ωρίμανσης πάνω στα φυτά. Λόγω όμως της πρώιμης συγκομιδής (τα κόβουν άγουρα), δεν προλαβαίνουν να δημιουργηθούν τα ένζυμα.

Επίσης, τα ένζυμα καταστρέφονται από τα χημικά λιπάσματα, τα συντηρητικά, την επεξεργασία των τροφών με ακτινοβολία, τη θέρμανση (πάνω από 45 βαθμούς), την αποστείρωση και τη μακρόχρονη διατήρησή τους σε εργοστάσια τροφίμων.

Η μαγειρεμένη τροφή είναι νεκρή τροφή, άρα δε μας προσφέρει ζωτική ενέργεια.

Τα γρήγορα γεύματα τύπου fast food, με περιεκτικότητα ενζύμων επικίνδυνα κοντά στο μηδέν δεν εξυπηρετουν σχεδόν κανένα άλλο σκοπό πέρα από τη συσσώρευση λίπους.

Το υπερβολικό σωματικό βάρος, η έλλειψη άσκησης και το άγχος είναι απολύτως καταστρεπτικοί παράγοντες για τα ένζυμα και έχουν ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση αποβλήτων και τοξινών στο σώμα μας που οδηγούν στην καταστροφή των κυττάρων.

Γι' αυτό αν η διατροφή μας περιέχει όλα τα παραπάνω, μπορεί να χρειαστεί να πάρουμε συμπληρωματικά ένζυμα ως καλή εναλλακτική λύση.

Ποιος χρειάζεται ένζυμα;

Picture
Σε όλους είναι απαραίτητα τα ένζυμα. Στα μικρά παιδιά, στους εφήβους, στις εγκύους, στους ενήλικες, στους υγιείς, στους ασθενείς και τους ηλικιωμένους.

Οι νέοι έχουν μία μεγαλύτερη δεξαμενή ενζύμων μέσα στο σώμα τους απ’ό,τι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Γι’ αυτό τα συμπληρώματα σε ένζυμα είναι περισσότερο απαραίτητα όσο μεγαλώνει κάποιος (η επιδιορθωτική ικανότητα των κυττάρων σταματάει στα 18 χρόνια και μέχρι την ηλικία των 45 έχει μειωθεί στο 10%).

Οι αθλητές επίσης έχουν μεγαλύτερη ανάγκη λήψης ενζύμων διότι τρώνε περισσότερο από το μέσο άνθρωπο, ιδίως πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες δεν μπορούν ποτέ να αφομοιωθούν χωρίς τη βοήθεια των ενζύμων.

Η αναγκαιότητά τους είναι επιτακτική και αδιαμφισβήτητη.

·Μεταβολίζουν την τροφή σε ενέργεια και η τροφή δεν αποθηκεύεται ως λίπος
·
Θρέφουν, αναζωογονούν και ανανεώνουν τα κύτταρα·Ρυθμίζουν το μεταβολισμό και το ορμονικό σύστημα·Αφαιρούν όλες τις τοξίνες και τις ελεύθερες ρίζες
·Απομακρύνουν τις καταθέσεις χοληστερίνης που προκαλούν αρτηριοσκλήρυνση·Προλαμβάνουν τις θρομβώσεις
·Απελευθερώνουν τα μπλοκαρισμένα νευρικά μονοπάτια·Επουλώνουν τραύματα και ανακουφίζουν πόνους·Δημιουργούν οξινο-αλκαλική ισορροπία (PH)·Δημιουργούν ισορροπημένο περιβάλλον στομάχου και εντέρων·Κάνουν πρόληψη αυτο-άνοσων παθήσεων, αρθρίτιδας, ψωρίασης σκλήρυνση κατά πλάκας
·
Καταπολεμούν μολυσματικές ασθένειες (βακτηριακής και ιογενούς προέλευσης)·Αναγνωρίζουν και καταστρέφουν μεταλλαγμένα κύτταρα (όγκους)
·Προστατεύουν τον βλεννογόνο του πεπτικού συστήματος και τα υγιή κύτταρα από τις χημειοθεραπείες και
ακτινοβολίες.

 
Τι είναι το CNI Life Enzyme?
 Το CNI Life Enzyme είναι μια σύνθετη μοναδική πρωτείνη που δρα σαν σημαντικός καταλύτης για πολλές μεταβολικές και χημικές επεξεργασίες στο ανθρώπινο σώμα ώστε ολόκληρος ο οργανισμός να εργάζεται επαρκώς για την υγεία και την ευεξία μας. Διότι, απλά εκτελώντας τις φυσιολογικές χημικές του αντιδράσεις, καθυστερεί τη γήρανση και προφυλάσσει το σώμα απέναντι στις ασθένειες. Ενώ αντίθετα, η έλειψη ενζύμου ανακόπτει την ανάπτυξη, εμποδίζει τη πέψη και την παραγωγή ενέργειας.

Πλεονεκτήματα του CNI Life Enyzme:
 1. Υψηλή δραστηριότητα.
  Η ενζυμική δραστηριότητα είναι η κινητήρια δύναμη. Συνήθως η ενζυμική δραστηριότητα χάνεται σε υψηλές θερμοκρασίες στις οποίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα ένζυμα, από 50º C και άνω. Αντίθετα, στο Ένζυμο της Ζωής, όχι μόνο δεν χάνεται, αλλά και αντέχει 3 φορές περισσότερο, μέχρι και σε 80º C! Παράλληλα, επιβιώνει ακόμη και μέσα στο γαστρικό υγρό του στομάχου ενώ συνεχίζει να ενεργοποιεί τα κύτταρα του σώματος.

2. Σταθερότητα.
Η αντοχή των ενζύμων εξαρτάται από την υγρασία και την αλλαγή της θερμοκρασίας. Τα περισσότερα ένζυμα χρειάζονται να είναι σε μορφή σιροπιού με πρόσθετους σταθεροποιητές για να ενισχύσουν τη δραστηριότητά τους. Το Ένζυμο της Ζωής όχι μόνο δεν χρειάζεται τέτοια συστατικά, αλλά διατηρεί και τη δραστηριότητά του σε διάστημα 10 χρόνων και άνω.

3. Ασφάλεια.
Το Ένζυμο της Ζωής δεν περιέχει συντηρητικά, αντιοξειδωτικούς παράγοντες, σακχαρίνες, χρωστικές ουσίες, ζωϊκά ένζυμα, βαρέα μέταλλα, υπολείμματα φυτοφαρμάκων, αντιβιωτικά, παθογόνα μικρόβια και χημικές ουσίες. Το Ένζυμο της Ζωής είναι δημιουργημένο ΜΟΝΟ από φυσικά συστατικά, όπως το καλαμπόκι, ο ανανάς, τα λευκά φασόλια, η παπάγια, το αγγούρι της θάλασσας, σπέρματα ρυζιού, τομάτα, νεροκολοκύθα, το φυτό burdock κ.ά. άγνωστα στη χώρα μας. Προήλθε από μια ‘άμωμη’ στανταρισμένη εργαστηριακή εφαρμογή της φύσης απαλλαγμένη από τις παρενέργειες της επεξεργασίας. Ο βιοχημικός Dr. Chen Ming Ho επεξεργάστηκε φύτρα ειδικών φρούτων και λαχανικών με σύγχρονη βιοχημική νανοτεχνολογία ώστε τα ένζυμα που υπήρχαν μέσα σ’ αυτά διατηρήθηκαν σε άριστη κατάσταση έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν και να ενεργοποιήσουν πλήρως τα σωματικά κύτταρα του λήπτη.


Οι βασικές λειτουργίες του Ενζύμου της Ζωής:
Συντονισμός με το εσωτερικό περιβάλλον του σώματος.
Το Life Enzyme βοηθά στο διυλισμό της αιματικής κυκλοφορίας σε κανονικά επίπεδα, στην εξάλειψη αποβλήτων από τον οργανισμό, στην ισορροπία των βακτηρίων στο έντερο, στην υγιή λειτουργία των κυττάρων, στην καλή πέψη, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και στη διατήρηση της συνολικής ισορροπίας όλου του σώματος.

Μεταβολική δράση.
Βοηθά στη διάσπαση των τροφών και λιχουδιών με τέτοιο τρόπο ώστε τα θρεπτικά συστατικά να απορροφηθούν σωστά από το στομάχι και τα έντερα. Έτσι, αποφεύγονται προβλήματα δυσπεψίας, κακής διατροφής και υποσιτισμού.
 
Αντι-βακτηριδιακή δράση.
Το Ένζυμο της Ζωής είναι ισχυρό ένζυμο που σκοτώνει τα "κακά" βακτήρια ενώ παράλληλα προωθεί την παραγωγή νέων κυττάρων για να θεραπεύσουν την ασθένεια από τη ρίζα της.
 
Αντι-φλεγμονώδης δράση.
Φλεγμονή εμφανίζεται όπου τραυματισμένα κύτταρα μολύνονται με βακτήρια. Το Ένζυμο της Ζωής δεν θεραπεύει τη φλεγμονή που είναι στάδιο θεραπείας του οργανισμού, αλλά βοηθά στην αποτελεσματική μεταφορά και λειτουργία των λευκών κυττάρων του αίματος ώστε να παρέχουν ενέργεια στα τραυματισμένα κύτταρα να ανακάμψουν.

Καθαρισμός του αίματος.
Αποσυνθέτει και αφαιρεί τα απόβλητα του μεταβολισμού των κυττάρων, όπως λίπη, χοληστερόλη και ουρικό οξύ. Επίσης, βοηθά στον καθαρισμό των βακτηρίων και των μυκητών στο αίμα.

Ενέργεια για τη δημιουργία νέων κυττάρων.
Διεγείρει το μεταβολισμό των κυττάρων του σώματος, αυξάνει την αντοχή και την καλή λειτουργία και προωθεί την αναγέννηση των κατεστραμμένων κυττάρων. 

Επίσης βοηθά ... 
- Στη δυσκοιλιότητα, στην απώλεια όρεξης, πεπτικά έλκη, γαστερόποδα, αιμορροΐδες,κολλίτιδες κλπ.
- Στους πονοκεφάλους, στο διαβήτη, σε ηπατικά προβλήματα.
- Στη φλεγμονή στοματικής κοιλότητας, σε ουλίτιδες.
- Στο αναπνευστικό σύστημα, σε βρογχίτιδα, άσθμα, κρυολόγημα κλπ.
- Στο κυκλοφοριακό σύστημα, στην υψηλή/χαμηλή πίεση, σε καρδιακές παθήσεις, αναιμία, αλλεργίες κλπ.
- Στο νευρικό σύστημα, στην αϋπνία, ανησυχία, πόνους στην πλάτη, αρθρίτιδες, ρευματισμούς, επιληψία κλπ.
- Στο ουρικό σύστημα, στα νεφρά, φλεγμονές σε αυτά τα σημεία, πέτρες στα νεφρά, υψηλό ουρικό οξύ κ.α.
- Στο εκκριτικό σύστημα, στη στυτική λειτουργία, στη χαμηλή λίμπιντο, στον θυροειδή αδένα κ.α.
- Στους γυναικολογικούς πόνους, στις αποβολές, στις διαταραχές εμηνόπαυσης, στην οστεοπόρωση κ.α.
- Στην εμφάνιση κηλιδών, σημεία ηλικίας, ραγάδες, ακμή, τραχύ δέρμα. κλπ.
- Στην παχυσαρκία (μπορεί να μειωθεί το περιττό σωματικό βάρος κατά 3-11 κιλά σε ένα μήνα αν ληφθεί ως θεραπεία).

AddJournal of Clinical Investigation -- ENZYMES AND BLOOD CLOTTING.   
 Τι ποσότητα πρέπει να παίρνω;
Εξαρτάται από τον κατασκευαστή του συμπληρώματος ενζύμων, καθώς και από τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου. Άλλη ποσότητα χρειάζεται απλά για συντήρηση και άλλη (αυξημένη) σε περίπτωση θεραπείας.
 
 
Πηγές: http://hrhealth.blogspot.gr/2012/02/health-wealth-and-success-with-cni-cni.html
http://inspireyourlife.weebly.com/904nuzetaupsilonmualpha.html

Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013

Άκανθα φτέρνας και κάλοι - πως να απαλλαγούμε με φυσικούς τρόπους.




Ἄκανθα φτέρνας καὶ κάλοι (τύλοι) καὶ πῶς νὰ ἀπαλλαγοῦμε μὲ φυσικοὺς τρόπους.

Όλοι γνωρίζουμε τον οξύ πόνο στην φτέρνα συνήθως και η διάγνωση μας λέει ότι δυστυχώς αυτό είναι η λεγόμενη άκανθα  κοινώς ένα αγκάθι στην φτέρνα.
Ένα παλιό αποτελεσματικό γιατρικό που χρησιμοποιούσαν, είναι, έκοβαν στην μέση ένα λεμόνι, αφαιρούσαν τον χυμό και γέμιζαν το βαθούλωμα με φυσικό αλάτι, κάποιοι ανεμείγνυαν στο αλάτι και ψιλοκομμένο σκόρδο.
Αυτήν την ιδιόμορφη «κούπα» την προσάρμοζαν επάνω στην άκανθα και την άφηναν όλο το βράδυ, επαναλαμβάνοντας όσα βράδια χρειαζόταν.
Εκτός όμως από την άκανθα, υπάρχουν και οι κάλοι ή αλλοιώς τύλοι, που μπορεί να μην είναι τόσο οδυνηροί, αλλά είναι αρκετά ενοχλητικοί.
Σχεδόν όλοι οι πολιτισμοί έχουν πειραματιστεί με φυτικές ουσίες και τροφές που μαλακώνουν τα στρώματα του σκληρού δέρματος στο πέλμα μας.
Οι σκληροί κάλοι συνήθως εντοπίζονται στο πάνω μέρος των δαχτύλων, ενώ οι μαλακοί  ανάμεσα στα δάχτυλα.
Από την άλλη, μεγάλες διάχυτες υπερκερατωσικές περιοχές εμφανίζονται κάτω από τις κεφαλές των μεταταρσίων ή στις φτέρνες, εκεί δηλαδή που πέφτει το βάρος μας.
Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι τοποθετούσαν κατάπλασμα από σκελίδες σκόρδου στερεωμένους επάνω στους κάλους με κάποιο πανί, κάθε βράδυ, έως ότου ο κάλος μαλακώσει και την άλλη μέρα μουλιάζαν τα πόδια τους σε αλατόνερο.
Το πρωί ο κάλος θα έχει μαλακώσει ή θα έχει αποκολληθεί.
Το σκόρδο είναι πιο αποτελεσματικό και τοποθετείται ευκολότερα αν προηγουμένως το έχουμε ψήσει στον φούρνο.
Αντί του σκόρδου χρησιμοποιούσαν και πολτό ντομάτας.
Για περισσότερους από πέντε αιώνες, οι Βρετανοί χρησιμοποιούν το άνθος και τα φύλλα της καλέντουλας για να θεραπεύσουν το δέρμα τους.
Μάλιστα στο Λονδίνο κάποτε υπήρχε και η διάσημη κλινική «Μarigolg Clinic» η κλινική της καλέντουλας, που ειδικευόταν στις παθήσεις των ποδιών.

Για να μαλακώσετε τον κάλο η την περιοχή της υπερκεράτωσης, αλείφουμε με λάδι καλέντουλας, μεκατάπλασμα φρέσκου πολτού από άνθη καλέντουλας για λίγες ημέρες.
Οι αρχαίοι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν λεμόνι για να απομακρύνουν τους κάλους.
Το βράδυ πριν ξαπλώσετε, βυθίστε τα πόδια σας σε καυτό νερό και σκουπίστε τα καλά.
Κόψτε μισό λεμόνι και με μια λωρίδα πανί, δέστε το χαλαρά, επάνω στον κάλο.
Αφήστε το όλο το βράδυ.
Επαναλάβετε την διαδικασία όσα βράδια χρειάζεται συνεχόμενα, ενώ μην ξεχνάτε να τρίβετε τον πλέον μαλακό κάλο μετά το ποδόλουτρο.
 
Οι Σκωτσέζοι λάτρευαν το αλεύρι βρώμης και είχαν ανακαλύψει ότι το ποδόλουτρο σε αλεύρι βρώμης είχε την ιδιότητα να μαλακώνει τους κάλους.
Αγοράστε κολλοειδές αλεύρι βρώμης, υπάρχει στα καταστήματα υγιεινών τροφών, αλλά και σε φαρμακεία.
Το ρίχνετε σε χλιαρό νερό και κάνετε ποδόλουτρα για δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Τρίβοντας ταυτόχρονα τον κάλο με ελαφρόπετρα.
Στην Νέα Αγγλία συνήθιζαν να χρησιμοποιούν κράνμπερυ για τους σκληρούς κάλους.
Τοποθετούσαν κομμένα κράνμπερυ καταπλάσματα επάνω στον κάλο κάθε βράδυ.
 
Οι κάτοικοι των τροπικών νησιών συνήθιζαν να χρησιμοποιούν φλούδες από άγουρες μπανάνες, κάθε βράδυ.
Φαίνεται γνώριζαν τα ένζυμα που περιέχονται στις φλούδες από τις μπανάνες.
Οι φλούδες από τις μπανάνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο πρόσωπο για τα σπυράκια της ακμής καθώς και για τον καθαρισμό από τα μαύρα στίγματα.
Ευαγγέλου Μαριάννα βιοχημικός Μs
Πληροφορίες απο το βιβλίο ΑΡΧΑΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
filonoi.gr
proionta-tis-fisis.blogspot.com

Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

Καλό μήνα και καλό Πάσχα!

Με την ευκαιρία της Άνοιξης, της Πρωτομαγιάς αλλά και του Πάσχα σας ευχόμαστε καλό μήνα, καλή νέα αρχή και καλή ανάσταση ψυχής! Μην ξεχνάτε να εκτιμάτε αυτά που έχουν αληθινή αξία!






happy-easter peace dove and eggs




Blog Widget by LinkWithin