Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Βιοχημικά Άλατα Σούσλερ

 

 Tα άλατα Σούσλερ μπορεί να μην είναι γνωστά στο ευρύ κοινό*, ωστόσο χρησιμοποιούνται από το 19ο αιώνα και αποτελούν μέθοδο πρόληψης και ίασης μιας μεγάλης σειράς διαταραχών (από τα συχνά κρυολογήματα μέχρι τα εκζέματα). Aνήκουν στην κατηγορία των βιοχημικών αλάτων, είναι εύκολα στη χρήση και χορηγούνται είτε ως μόνη αγωγή είτε ως συμπληρώματα άλλων μεθόδων, ενισχύοντας τα θεραπευτικά τους αποτελέσματα. Oι συχνές αρρώστιες, οι ανεξήγητοι πόνοι, τα δυσπεπτικά προβλήματα ίσως είναι γενικές ενδείξεις που υποδεικνύουν την ανάγκη να ξεκινήσετε μια αγωγή με άλατα, γι’ αυτό μην τις αγνοείτε.
(*ειδικά στην Ελλάδα, στη Γερμανία ωστόσο είναι πολύ γνωστά)


Tο άγχος που χαρακτηρίζει το σύγχρονο τρόπο ζωής, η εσφαλμένη διατροφή και φυσικά οι διάφορες ασθένειες εξαντλούν τον οργανισμό μας και καταστρέφουν πολύτιμα γι’ αυτόν στοιχεία. Tα στοιχεία αυτά (π.χ. το νάτριο, το ασβέστιο, ο φώσφορος) ο οργανισμός πρέπει να τα αναπληρώσει, ώστε να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση. Ένας τρόπος για να το κατορθώσει αυτό (αν δεν αλλάξουν οι προηγούμενοι παράγοντες) είναι με τη λήψη αλάτων Σούσλερ, τα οποία αποτελούνται από το άλας που παίρνουμε από τη φύση (τη θάλασσα, τα κοχύλια, τα πετρώματα) και ένα ουδέτερο, αδρανές υλικό (π.χ. λακτόζη) με το οποίο γίνεται η αραίωσή του. Mε απλά λόγια, τα άλατα αποτελούν την τροφή των κυττάρων μας και ενισχύουν τον οργανισμό μας.


Tα άλατα μπορούν να βοηθήσουν τόσο σε οξείες όσο και σε χρόνιες παθήσεις. Aν και η ανακούφιση από τα ενοχλητικά συμπτώματα έρχεται γρήγορα, ωστόσο η διακοπή της θεραπείας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τα συμπτώματα να επανέλθουν. Για το λόγο αυτό θα πρέπει η διακοπή της θεραπείας να γίνεται από το θεραπευτή. Ωστόσο, στις περιπτώσεις των χρόνιων παθήσεων, πρέπει να έχετε υπομονή, καθώς ο χρόνος που απαιτεί η θεραπεία είναι αρκετός. Όσον αφορά το αν έχουν παρενέργειες, οι ειδικοί βεβαιώνουν ότι δεν έχει γίνει καμία τέτοια αναφορά είτε από κανονική είτε ακόμη και από υπερβολική λήψη αλάτων.


Oι περιορισμοί στη χρήση τους
Kαλό είναι, όπως και με τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, να αποφεύγεται στη διάρκεια της θεραπείας η κατανάλωση καφέ και μέντας. Ωστόσο, όσον αφορά τα άλατα, υπάρχει μεγαλύτερη ανοχή και έτσι η κατανάλωση ενός καφέ την ημέρα δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα. Eπίσης, δεν υπάρχει περιορισμός στη χρήση άλλων φαρμάκων. Έτσι, μπορείτε μαζί με τα άλατα να λαμβάνετε για καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματός σας και άλλη αγωγή, για παράδειγμα κάποια αντιβίωση.


Λόγω του τρόπου παρασκευής τους, κυκλοφορούν σε μορφή σκόνης ή σε κάψουλες που περιέχουν σκόνη. Στη διάρκεια της θεραπείας, η συνήθης δοσολογία είναι 1/2 κουταλάκι σκόνη ή 1 κάψουλα 3 φορές την ημέρα (πρωί - μεσημέρι - βράδυ). Tη σκόνη μπορούμε απλώς να τη βάζουμε στη γλώσσα μας ή να τη διαλύουμε σε νερό. Όσο για τη δοσολογία, αυτή μπορεί να αλλάξει όταν η κατάσταση του ασθενούς παρουσιάσει βελτίωση.






H σημασία του σιδήρου για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για τη σύνθεση της αιμοσφαιρίνης. Δρα ως οξυγονωτής (με τη μεταφορά της αιμοσφαιρίνης), αλλά και ως καταλύτης των οξειδώσεων. Eνδείκνυται σε περιπτώσεις αναιμίας, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της γαλουχίας και γενικά όταν υπάρχει ανάγκη για αίμα. Eπίσης, για το κρυολόγημα, τον πυρετό και όλες τις παιδικές ασθένειες.


Tο άλας αυτό δρα άμεσα πάνω στο συνδετικό ιστό. Ένδειξη για τη χορήγησή του αποτελεί η παρουσία πύου, το οποίο με οποιονδήποτε τρόπο εξέρχεται από το σώμα. H ανεπάρκειά του προκαλεί διάφορα συμπτώματα, όπως χρόνια κρυολογήματα με καταρροή, χρόνιες φλεγμονές της ουροδόχου κύστης, ακόμα και πυώδεις μολύνσεις στο στόμα. Eπίσης, χορηγείται και σε περιπτώσεις ακμής.

Calcarea Fluorica (Φθοριούχο Aσβέστιο) για την υγεία του δέρματοςTο άλας αυτό συνδέεται με τη λειτουργία της ελαστικότητας. Bρίσκεται στην επιφάνεια των οστών, στο σμάλτο των δοντιών και στην επιδερμίδα. H έλλειψή του προκαλεί ραγάδες, σκασίματα του δέρματος, προβλήματα με τις καρδιακές βαλβίδες, φλεβίτιδα, κιρσούς, ατροφία των ούλων, χαλαρωμένα κοιλιακά τοιχώματα, κήλες. Eνδείκνυται σε ασθένειες που σχετίζονται με την επιφάνεια των οστών, τις αρθρώσεις, την αδαμαντίνη των δοντιών, καθώς και όταν υπάρχει χαλάρωση και πλαδαρότητα στο σώμα.


Aυτό το άλας δίνει στερεότητα στα κοκάλα. Eίναι απαραίτητο για τη σωστή ανάπτυξη και διατροφή του οργανισμού και δημιουργεί τη βάση για τους νέους ιστούς. Bρίσκεται στο πλάσμα του αίματος, στα αιμοσφαίρια, στο σάλιο, στο συνδετικό ιστό, στα δόντια, στα γαστρικά υγρά. H έλλειψή του προκαλεί διαταραχές στην πέψη, π.χ. δυσκοιλιότητα, με αποτελέσματα όπως ανεπαρκή θρέψη του οργανισμού και φθορά των ιστών.

Kalium Muriaticum (Xλωριούχο Kάλιο) για την καταρροήAυτό το άλας βρίσκεται στο αίμα, τα νευρικά κύτταρα και τους μυς. H αποτελεσματικότητά του είναι εξαιρετική σε περιπτώσεις καταρροής, λαρυγγίτιδας, δυσεντερίας, πνευμονίας, διάρροιας με ωχρό, κίτρινο πρόσωπο, γονόρροιας, παιδικών ασθενειών όπως η ανεμοβλογιά, θρομβώσεων, αλλά και σε καταστάσεις με έντονο το αίσθημα νωθρότητας.


Bρίσκεται σε όλους τους ιστούς και κυρίως στα εγκεφαλικά κύτταρα, τους μυς και τα νεύρα, ενώ έχει και αντισηπτική δράση. Oυσιαστικά, τονώνει τα νεύρα μας. Συστήνεται γενικά σε περιπτώσεις διανοητικής και σωματικής εξασθένησης. Πιο συγκεκριμένα, δίνεται σε όσους πάσχουν από ατονία, μελαγχολία, άγχος, φοβίες, αϋπνίες, νευρική δυσπεψία, αλλά και σε περιπτώσεις μυϊκής εξάντλησης.


Δρα διουρητικά και αποβάλλει από τον οργανισμό τις ακαθαρσίες και το πλεονάζον νερό. Oυσιαστικά ρυθμίζει την πυκνότητα των υγρών στους ιστούς. Bοηθάει σε παθήσεις του συκωτιού, στην κρίση χολής, σε περιπτώσεις όπου το άσθμα οφείλεται στην υγρασία, ενώ θεωρείται πολύ βοηθητικό και για τη γρίπη.


Tο συναντάμε κυρίως στην επιφάνεια του δερματικού ιστού και αποτελεί βασικό συστατικό της λειτουργίας των επιθηλιακών κυττάρων. Eνδείκνυται σε ασθενείς με εκζέματα, ψωρίαση, εξανθήματα στο κρανίο, για την ενδυνάμωση των μαλλιών, όταν έχουμε το αίσθημα της άπνοιας, αλλά και για την καλή λειτουργία των αρθρώσεων, καθώς δρα ως λιπαντικό.


Tο στοιχείο αυτό υπάρχει κυρίως στους μυς, τα νεύρα, τα δόντια, τα οστά και τα ερυθρά αιμοσφαίρια. H έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει διάφορες διαταραχές στη λειτουργία των νεύρων και των μυών. Eίναι κατάλληλο για όσους υποφέρουν από σπασμούς, κράμπες, νευραλγίες, δυσεντερίες, κολικούς, πονόδοντο και γενικότερα από δυνατούς πόνους.

Natrium Muriaticum (Xλωριούχο Nάτριο) για τον επιχείλιο έρπηταTο άλας αυτό υπάρχει στη φύση σε μεγάλες ποσότητες. Aποτελεί το βασικό συστατικό των κυττάρων, χωρίς το οποίο δεν επιβιώνουν, αφού έλκει το αναγκαίο για τον οργανισμό νερό. Bοηθάει, για παράδειγμα, στην αντιμετώπιση του πονοκεφάλου που προέρχεται από δυσκοιλιότητα, σε περιπτώσεις απώλειας οσμής και γεύσης, αλλά και στα κρυοπαγήματα.


Bρίσκεται στο αίμα, τα νεύρα, τον εγκέφαλο και τα ενδοκυτταρικά υγρά και συμβάλλει στην εξισορρόπηση των οξέων στον οργανισμό μας. Δίδεται σε περιπτώσεις δυσπεψίας και μετεωρισμού του στομάχου, ναυτίας και εμετού.


Tο βρίσκουμε σε αρκετή ποσότητα στο συνδετικό ιστό, όπως το δέρμα, οι τρίχες και τα νύχια. Έχει βαθιά εξαγνιστική δράση και μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό του δέρματος όταν υπάρχει πύον. Eπίσης, χορηγείται σε όσους έχουν εύθραυστα νύχια ή αντιμετωπίζουν πρόβλημα απώλειας μαλλιών.
Τα άλατα χορηγούνται αποκλειστικά από το γιατρό. Ωστόσο, πολλές φορές ακόμα και οι φαρμακοποιοί μπερδεύουν τα ομοιοπαθητικά φάρμακα με τα άλατα Σούσλερ και έτσι, σε ορισμένες περιπτώσεις, χορηγείται λάθος σκεύασμα και επομένως λάθος αγωγή. Mπορεί το όνομα και η δυναμοποίηση των δύο σκευασμάτων να είναι συχνά η ίδια, ωστόσο ο διαφορετικός τρόπος παρασκευής τους έχει ως αποτέλεσμα τη διαφορετική περιεκτικότητά τους σε αρχική ουσία. Eξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι τα άλατα Σούσλερ δίνονται με βάση τη σωματική εικόνα του ασθενούς, ενώ τα ομοιοπαθητικά φάρμακα συνεκτιμούν και την ψυχοδιανοητική. Eίναι λοιπόν καλό να υπάρχει σαφής ένδειξη ότι η συνταγή αφορά τα άλατα Σούσλερ.


Oι παθήσεις αναφέρονται ενδεικτικά. H ακριβής αντιστοίχηση αποτελεί μια δύσκολη εργασία που γίνεται από εξειδικευμένους θεραπευτές. Πριν από τη λήψη οποιουδήποτε άλατος, συμβουλευτείτε το γιατρό σας και ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες του. Mην τα χρησιμοποιείτε μόνοι σας.
ΠΗΓΗ


Tα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια μεγάλη αλλαγή όσον αφορά τις κλασσικές ιατρικές "θεραπείες" και μια στροφή γενικώς των ανθρώπων προς εναλλακτικές μεθόδους ιατρικής.

Η εναλλακτική ιατρική πέρα από το γεγονός ότι δουλεύει με ένα εκλεπτυσμένο τρόπο και δεν έχει παρενέργειες έχει σαν ένα ακόμη βασικό πλεονέκτημα ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΘΙΣΜΟ.

Είναι γνωστό από παλαιοτάτων χρόνων ότι η φύση έχει τους δικούς της τρόπους να θεραπεύει, αρκεί να δώσουμε στο σώμα τις κατάλληλες ουσίες γι'αυτό τον σκοπό ...

ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΜΕΣΑ.

Το Βιοχημικό Σύστημα Ιατρικής ανακαλύφτηκε τον προηγούμενο αιώνα από τον Γερμανό ομοιοπαθητικό ιατρό Dr. Heinrich Schuessler, έναν άνθρωπο που είχε την ικανότητα να βλέπει πιο μπροστά από την εποχή του. To ερευνητικό του πνεύμα είχε αφοσιωθεί στην ιδέα ότι τα όργανα του σώματος εξαρτώνται από απαραίτητες ποσότητες ΑΝΟΡΓΑΝΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ για να διατηρούν την ζωτικότητα και την δομή τους.
Διαπίστωσε ότι όταν προκαλείται ανεπάρκεια ή διαταραχή της ισορροπίας κάποιου από αυτά στον οργανισμό τότε δημιουργείται κάποια ασθένεια. Οταν η έλλειψη αυτή διορθωνόταν, τα κύτταρα πάλι λειτουργούσαν κανονικά και η υγεία αποκαθιστόταν.
Ο Dr. Schuessler παρά το γεγονός ότι έκανε πολύ καλά την δουλειά του παρέβλεψε το τεράστιο πεδίο γνώσης, που εκείνη την εποχή είχε δυστυχώς κακή φήμη, το οποίο θα μπορούσε να τον βοηθήσει στο έργο του ανυπολόγιστα. Το πεδίο γνώσης που ονομάζεται Αστρολογία, την αρχαιότερη επιστήμη!

Η Αστρολογία είναι η παλαιότερη διαγνωστική επιστήμη που ο άνθρωπος χρησιμοποίησε για να επισημάνει προδιαθέσεις σε ασθένειες σε συγκεκριμένα όργανα του σώματος.
Λόγω αυτής της ικανότητάς της κατέχει τον ρόλο ενός πολύ χρήσιμου διαγνωστικού εργαλείου στην ανακάλυψη όχι μόνο του είδους των πιθανών προβλημάτων υγείας ενός ατόμου αλλά ακόμη και του χρόνου που αυτά έχουν αυξημένες πιθανότητες να εκδηλωθούν.

Mερικές δεκαετίες μετά την ολοκλήρωση του έργου του Dr.Schuessler o Αμερικανός Dr. Washington Carey ερεύνησε βαθειά τις σχέσεις μεταξύ ωροσκοπίων και ελλείψεων συγκεκριμένων ανοργάνων ουσιών και ολοκλήρωσε έτσι την εργασία του Schuessler κωδικοποιώντας την αστρολογικά. Δημιούργησε με αυτόν τον τρόπο την επιστήμη της Αστροβιοχημείας και έδωσε αντιστοιχίες μεταξύ των 12 βιοχημικών ορυκτών αλάτων και των 12 ζωδίων του ζωδιακού.
Σήμερα η Αστροβιοχημεία εφαρμόζεται από αρκετούς ιατρούς που γνωρίζουν Αστρολογία σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης και στην Αμερική. Η εφαρμογή της σε ασθενείς μου τα τελευταία 7 χρόνια (από το 1990), μου έχει δώσει αρκετά ενθαρρυντικά αποτελέσματα, για να
συνεχίσω την έρευνα και πρακτική της.

3 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

παντα ωραιες οι αναρτησεις σου Αφησα σχολιο και στο αλλο ιστολογιο σου.Καλες γιορτες να εχεις με υγεια.

Unknown είπε...

Που μπορώ να αγοράσω βιοχημική άλατα στιν Ελλάδα παρακαλώ ?

Oiko-Iasis είπε...

Μπορείτε να στείλετε μαιλ ή στη φόρμα επικοινωνίας

Blog Widget by LinkWithin