Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ρίζα TONGKAT ALI - αρρενωπότητα, ενέργεια, αντοχή, εγρήγορση

Το Tongkat Ali όπως και το Ginseng έχουν χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια για να ανεβάσουν την ενέργεια, να αυξήσουν την αντοχή και την εγρήγορση.
Το Tongkat ali (Eutycoma longiflolia) είναι ένα μικρό δέντρο που φυτρώνει στις ζούγκλες της Νοτιοανατολικής Ασίας. H ρίζα του 10 έως 20 ετών δέντρου ή θάμνου ζυγίζει 3 με 7 κιλά. Οι ρίζες του δέντρου Tongkat ali φθάνουν σε βάθος 1 έως 2 μέτρων μέσα στο έδαφος και έχουν πολύ λίγα παρακλάδια.
Σύμφωνα με μία διεθνή φαρμακολογική μελέτη, που διεξήχθη το 2010, σχετικά με την Ευρυκόμη την μακρόφυλλον, τα μέρη του δένδρου έχουν παραδοσιακά χρησιμοποιηθεί για τις αντιβακτηριακές, αφροδισιακές, αντιδιαβητικές, αντιπυρετικές και αντιμικροβιακές ιδιότητές τους. 


Το Tongkat ali βελτιώνει την λίμπιντο, ενώ δρα πιό φυσικά από τα ντοπαμινεργικά. Θεωρείται επίσης σαν το καλύτερο ανδρικό τονωτικό και μέσο υποστήριξης της αρρενωπότητας.
Αυτό είναι επειδή έχει την ικανότητα να παράγει ορμόνη τεστοστερόνη η οποία ενισχύει το ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα στο σύνολό του. Είναι γνωστό ότι Tongkat Ali όφελος κυρίως στους άνδρες, ελάχιστα γνωστό ότι βοηθά, επίσης, οι γυναίκες ανακτήσει την απόλαυση τους σχέση.

Είναι επιστημονικά επίσημο ότι το εκχύλισμα Tongkat Ali προκαλεί σημαντική ανάπτυξη των μυών στους άνδρες. Η British Journal of Sports Medicine ανέφερε ότι σε μια διπλή-τυφλή ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο επιστημονική μελέτη, η χρήση εκχυλίσματος Tongkat ali προκάλεσε αύξηση 5% στο ιδανικό σωματικό βάρος στην ομάδα θεραπείας, ενώ δεν υπήρξαν σημαντικές μεταβολές παρατηρήσιμες στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου. 5% σε 5 εβδομάδες είναι μια μεγάλη βελτίωση, όπως γίνεται φανερό, αν κάποιος υπολογίσει την αύξηση αυτή στη διάρκεια ενός έτους. (5 εβδομάδες - 5%, 52 εβδομάδες - 50%).
Μεταξύ άλλων ενδιαφερόντων στοιχείων, το άρθρο του περιοδικού αναφέρει: "Η μέση περίμετρος βραχίονα της ομάδας θεραπείας αυξήθηκε σημαντικά κατά 1,8 εκατοστά μετά την θεραπεία, από 30,87 (1,88) σε 32,67 (1,96) εκ. (p = 0,011), αλλά δεν υπήρξε σημαντική αύξηση στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου. "
Η περίληψη της κλινικής δοκιμής με τους υγιείς άνδρες μπορεί να διαβαστεί στην ιστοσελίδα της British Journal of Sports Medicine:
Η πρόσβαση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτεί εγγραφή.
Μια PrintScreen της περίληψης μπορεί να διαβαστεί εδώ:

Το Tongkat ali λαμβάνεται από του στόματος με την μορφή καψουλών που περιέχουν εκχύλισμα ρίζας σε αναλογία 1 προς 50 και 1 προς 200. Δηλαδή βράζονται 50 ή 200 κιλά ρίζας για να παραχθεί ένα κιλό εκχυλίσματος. Επίσης το πίνουν και ως αφέψημα όπως το τσάι, βράζοντας την τεμαχισμένη ρίζα, παρά το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά πικρό. Η ρίζα του Tongkat ali είναι το μόνο τμήμα τού δένδρου που χρησιμοποιείται για την αύξηση της τεστοστερόνης και κατά συνέπεια για την βελτίωση της σεξουαλικής συμπεριφοράς. Τα Quassinoids, που είναι τα βιολογικώς δραστικά συστατικά της ρίζας του Tongkat ali είναι πάρα πολύ πικρά. Λαμβάνοντας το Tongkat ali σε μορφή κάψουλας, ο χρήστης απαλλάσσεται από το αίσθημα του πικρού.
Το Τζίνσεγκ είναι ένα επίσης πανίσχυρο βότανο της Ανατολής που δίνει στο σώμα μεγάλη αντοχή κάτω από στρεσογόνες συνθήκες. Η ταυτόχρονη λήψη του Tongkat Ali μαζί με το Ginseng εκτινάσσει την ενέργεια στα ύψη και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε πολύ απασχολημένους άνδρες ή σε εκείνους οι οποίοι έχουν χάσει τη φόρμα τους, όπως επίσης σ’ αυτούς που αισθάνονται μεγάλη έλλειψη ζωτικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Widget by LinkWithin