Σάββατο 8 Μαΐου 2010

LION’S MANE MUSHROOM


Hericium Εrinaceus

LION’S MANE MUSHROOM


ΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΣΟ ΑΛΣΧΑΪΜΕΡ?

Το Lions Mane είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και ασυνήθιστο μανιτάρι. Σχηματίζει λευκές σφαίρες οι οποίες αναπτύσσονται σαν προσαρτήσεις πάνω σε δέντρα!!!

Ενδημεί σε κορμούς και κούτσουρα σε εύκρατες ζώνες της υφηλίου κυρίως στο βόρειο ημισφαίριο. Χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην Κινέζικη Ιατρική σαν φάρμακο για ασθένειες του πεπτικού συστήματος. Οι ιθαγενείς της Αμερικής χρησιμοποιούσαν το μανιτάρι αποξηραμένο σε σκόνη για θεραπείες τραυμάτων.

Κάτω από το μικροσκόπιο της σύγχρονης έρευνας το Lions Mane αποδεικνύεται ότι περιέχει έναν μεγάλο αριθμό πολυσακχαριτών και ακόρεστων λιπαρών οξέων με αντικαρκινικές ιδιότητες, όπως και άλλα συστατικά που διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Μια ειδική ομάδα συστατικών με το όνομα Ερινασίνες (erinacines) ανακαλύφθηκε πρόσφατα ότι μπορούν να διεγείρουν την ανάπτυξη νευρώνων, αναγεννώντας νευρικό ιστό στον εγκέφαλο και στα περιφερικά νεύρα. Αυτό κάνει το μύκητα έναν πολύ ελπιδοφόρο παράγοντα για βελτίωση της συνείδησης και για τη θεραπεία του νευρολογικού εκφυλισμού που συσχετίζεται με τη νόσο Alzheimer και τη γεροντική άνοια!

Επιστημονικές εργασίες που έχουν γίνει πρωταρχικά στην Ασία επιβεβαιώνουν πολλές από τις παραδοσιακές του χρήσεις, προσθέτοντας επιπλέον την υποστήριξη του καρδιο-αγγειακού συστήματος, με κύριες την μείωση της υπέρτασης και της χοληστερίνης του ορού του αίματος, την ενδυνάμωση του αναπνευστικού συστήματος και την ισχυρή δράση σαν τονωτικού του νευρικού συστήματος.

Η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική χρησιμοποιεί το Lions Mane σαν ένα ισχυρό ολιστικό τονωτικό για να βελτιώσει τη συνολική υγεία του σώματος, καθώς επίσης και σαν ένα ισχυρό όπλο εναντίον της δυσπεψίας, της οξύτητας των στομαχικών υγρών, της γαστρο-οισοφαγικής παλινδρόμησης καθώς και της δυσκοιλιότητας.

Οδηγίες λήψης: Σαν συμπλήρωμα διατροφής, λαμβάνεται σε μορφή κάψουλας ή ταμπλέτας πριν ή μετά τα γεύματα ή σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών θεραπευτών. 26 γραμμάρια την ημέρα είναι η συνιστώμενη δοσολογία του για άριστα αποτελέσματα 

1 σχόλιο:

Ιωάννης Σ. Κιούσης είπε...

Πράγματι.

Η σύγχρονη έρευνα θεωρεί τo μανιτάρι Lion's mane ότι είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο για τις νευροεκφυλιστικές διαταραχές ενώ υπάρχουν και σχετικές πολλές δημοσιεύσεις (π.χ. στο International Journal of Medicinal Mushrooms, στο στο Chinese Journal of Integrative Medicine κ.ά.)

Βέβαια, στην ΠΚΙ χρησιμοποιείται για εκατοντάδες χρόνια για τη θετική επίδραση που έχει στο νευρικό σύστημα.

Blog Widget by LinkWithin