Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Φέρουλα - Το Δώρο της Δαμασκού στον Κόσμο

Το φυτό των Θεών & των Ηρώων

ΦΕΡΟΥΛΑ – Αl Zallouh


Τα βουνά της Συρίας Aλχαραμων και Mπλουντάν (του Απόλλωνα), έχουν μια μεγάλη χλωρίδα από σπάνια ιατρικά Φυτά ,μεταξύ των οποίων είναι και η Φέρουλα – αλζαλούα (=το λουλούδι του Ζηνός-Δια).

Αναπτύσσεται στο μεγαλύτερο υψόμετρο 2.800 μέτρα δηλαδή σε πολύ δύσκολες συνθήκες, γι αυτό και αρκετοί επιστήμονες ασχολήθηκαν μελετώντας αυτό το φυτό, τι μυστικό μπορεί να κρύβει ώστε να μπορεί να επιβιώνει σε τόσο δύσκολες συνθήκες.


Μετά από μακροχρόνιες μελέτες στα πανεπιστήμια της Αμερικής και της Αγγλίας ανακοινώθηκαν τα κλινικά αποτελέσματα στα παγκόσμια επιστημονικά περιοδικά που αναφέρουν ότι o xυμός φέρουλα που εξάγεται από τις ρίζες του φυτού:

Δυναμώνει το σεξουαλικό: Σε κλινική μελέτη που έγινε στο πανεπιστήμιο της Αμερικής Χρησιμοποιώντας 2 έως 6 γραμμάρια ρίζας φέρουλας καθημερινά για 25 ημέρες σε 367 άνδρες που είχαν ανικανότητα, το 89% από τα μέλη έδειξαν μεγάλη σεξουαλική δραστηριότητα και αυξήθηκε το σπέρμα τους. (Δυναμώνει τον ερωτισμό).

Ρυθμίζει την περίοδο. Δυναμώνει και καθαρίζει την μήτρα. Βοηθά στην γονιμότητα, στη σεξουαλική δραστηριότητα ειδικά στις γυναίκες που βρίσκονται στην κλιμακτήριο. Προφυλάσσει από τα πρόωρα γηρατειά ανανεώνοντας τα κύτταρα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εξωτερικά σαν μάσκα στην Επιδερμίδα, δίνει λάμψη, νεανικότητα και ομορφιά.

Kαθαρίζει από λεκέδες και δερματολογικά προβλήματα. Προφυλάσσει τα κύτταρα μετά από ακτινοθεραπείες να μην προσβληθούν από καρκίνο επειδή σταματά την οξείδωση.


Βοηθά στην αναιμία και την αδυναμία του σώματος, ειδικά όταν τα μέλη ατροφούν, και σε περίπτωση αδυναμίας συκωτιού και καρδιάς, έλκους στομάχου και πνευμονίας.


Σκοτώνει μικρόβια-ιούς πού προκαλούν γρίπη.

Δυναμώνει το νευρικό σύστημα και βοηθάει πολύ σε περιπτώσεις νευρικού κλονισμού, πάρκινσον - τρέμουλο χεριών, και στη βαρηκοΐα.

Καταπολεμά τους σπασμούς και την μερική παράλυση.

Βοηθά στα ψυχολογικά προβλήματα. Αρκετές κλινικές την χρησιμοποιούν στους ασθενείς, σε περιπτώσεις μελαγχολίας, κατάθλιψης και φοβίας. Ηρεμεί τα νεύρα, βοηθά στην αϋπνία, διώχνει τις υστερικές κρίσεις και παραισθήσεις και περιορίζει τα αέρια.

Συνιστάται στις νευρικές κρίσεις των αναπνευστικών οργάνων, άσθμα βήχας σπασμωδικός - στηθάγχη - κοκίτης - φλεγμονές στους πνεύμονες και στις αμυγδαλές, τροποποιεί τα βρογχικά (φλέγματα), είναι κατά του χρόνιου πνευμονικού κατάρρου.

Κατευναστική των καρδιακών παλμών. Δυναμώνει την μνήμη χαρίζει διαύγεια, διώχνει την κούραση και δίνει αντοχή στο σώμα: Κατάλληλο για αθλητές.

Προστατεύει και καθαρίζει το ουρικό σύστημα, βοηθά στις περιπτώσεις φλεγμονής του Προστάτη.

Χρησιμοποιείται για τη φλεβίτιδα - αρθρίτιδα - πόνους - οστεοπορωση.

Ρυθμίζει και επιδρά στην μείωση του σακχάρου και της χοληστερίνης καθαρίζοντας τις αρτηρίες. Αυξάνει το μεταβολισμό και καίει το λίπος που είναι συγκεντρωμένο στα λιποκύτταρα, τα διασπά, τα διαλύει και τα Διώχνει απ το σώμα. Αποτοξινώνει των οργανισμό 100%.

Προστατεύει και ενισχύει το Ανοσοποιητικό σύστημα. Οι γιατροί το προτείνουν για την πρόληψη των ασθενειών και σαν συμπληρωματική θεραπεία στις ασθένειες γιατί προστατεύει το ανοσοποιητικό σύστημα ακόμα και από την χημική φαρμακευτική αγωγή.


Όλες αυτές οι ευεργετικές και ανανεωτικές ιδιότητες υπάρχουν στη ρίζα της φέρουλας και ο άνθρωπος που την καταναλώνει είναι φανερό ότι απολαμβάνει υγεία, μακροζωία, νιάτα, και ομορφιά. Είναι αληθινά αξιοπερίεργο και αξιοθαύμαστο φυτό.


2 σχόλια:

korinoskilo είπε...

που μπορουμε να βρουμε εδω αυτο το φυτο? ή τον χυμο του?????


καλησπερες :)

Morgana (Ευρυνόμη) είπε...

Γεια σου και πάλι αγαπητό μου korinoskilo :))
Από όσο ξέρω, ήδη εισάγεται στη χώρα μας. Πάντως το έχει σίγουρα ο φίλος μου του οποίου το τηλέφωνο αναγράφεται πάνω δεξιά κάτω από το logo του μπλογκ.
Μπορείς να το βρεις επίσης εδώ http://www.oiko-iasis.com/products/modifilan1/
Είναι ακόμα υπό κατασκευή αλλά μπορείς να προχωρήσεις άφοβα σε παραγγελία.
Να 'σαι καλά πάντως!

Blog Widget by LinkWithin